14.7.2016 11:10

Αναρτούν καρτέλες ενημέρωσης τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Χίου

ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΩΝ

Υποχρέωση θα αποτελεί στο εξής και για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια η ανάρτηση σε εμφανές σημείο της Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Η καρτέλα αυτή αντικαθιστά τον παλιό τιμοκατάλογο και στόχος της δεν είναι μόνο να διαχωρίσει τα νόμιμα από τα παρανόμως λειτουργούντα τουριστικά καταλύματα, αλλά πρωτίστως να λύσει πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου, αναφορικά με τους όρους που διέπουν τις σχέσεις ιδιοκτητών καταλυμάτων με τους πελάτες.

Ειδικότερα, η Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη θα αναγράφει σε ελληνικά/αγγλικά τα κύρια δικαιώματα και υποχρεώσεις των πελατών σχετικά με την ακυρωτική πολιτική, τις ώρες άφιξης/αναχώρησης, τον κανονισμό παράτασης της ώρας αναχώρησης, τη χρέωση πρόσθετης κλίνης κ.ά.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον «π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου Δ. Κυτριλάκης η συγκεκριμένη καρτέλα, που θα προμηθεύονται οι τοπικές επιχειρήσεις από την Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων θα τοποθετηθεί στα ενοικιαζόμενα δωμάτια από την επόμενη τουριστική σεζόν, με την αντίστοιχη καταβολή του τιμήματος στη Συνομοσπονδία.

«Ο κάθε επιχειρηματίας τουριστικού καταλύματος οφείλει να προμηθεύεται την εν λόγω καρτέλα, καθώς με αυτό τον τρόπο όχι μόνο διασφαλίζεται η νόμιμη λειτουργία της επιχείρησής του, αλλά λύνει και αρκετά προβλήματα σε σχέση με τους πελάτες του», εξήγησε ο κ. Κυτριλάκης σημειώνοντας όμως ότι το πρόβλημα της δραστηριοποίησης μη νόμιμων καταλυμάτων συνεχίζει να υφίσταται. 

«Μπορεί το μέτρο αυτό να διασφαλίζει τη νομιμότητα της επιχείρησης όμως αυτό δεν αρκεί. Ακόμα και τα καταλύματα που δεν έχουν άδεια από τον ΕΟΤ μπορούν να ενοικιάζουν κάποιο δωμάτιο με τη διαδικασία της αστικής μίσθωσης», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ