19.11.2012 15:27

Αναγκαία η λειτουργία του Χημείου Χίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. ΓΑΝΙΑΡΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Να επανεξετάσει το υπ. Οικονομικών την απόφαση του να κλείσει το Χημείο της Χίου, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης. Στην επιστολή του ο κ. Γανιάρης τονίζει τις σοβαρές συνέπειες στον παραγωγικό ιστό του νησιού, ποτοποιούς, οινοποιούς βιοτέχνες γλυκών καθώς και στην Ε.Μ.Χ. που θα έχει το κλείσιμο του χημείου, ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ευαισθητοποιήσει τους ιθύνοντες. Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Γανιάρης αναφέρει:
«Η πρόταση να τεθεί εκτός λειτουργίας η Χημική Υπηρεσία Χίου έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση και προβληματισμό στο ακριτικό νησί μας. Με το κλείσιμο της Χημικής Υπηρεσίας  Χίου οι εξαγωγές από τις τοπικές επιχειρήσεις  που οι δραστηριότητες τους είναι συνδεδεμένες με την ύπαρξη της Χημικής Υπηρεσίας Χίου (ποτοποιεία, οινοποιεία, βιοτεχνίες γλυκών κ.α)  θα πραγματοποιούνται με μεγάλη καθυστέρηση αφού ο έλεγχος και η έκδοση των Δελτίων Χημικής Ανάλυσης θα πραγματοποιούνται  από τη Χημική Υπηρεσία Μυτιλήνης και παράλληλα θα επιβαρύνονται οικονομικά οι επιχειρηματίες που ήδη βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω του ακριτικού χαρακτήρα του τόπου μας. Σοβαρά προβλήματα θα προκληθούν επίσης στη διακίνηση  της  φυσικής μαστίχας Χίου και των προϊόντων της,  που αποτελούν μοναδικά ελληνικά προϊόντα και εξάγονται σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις αγορές της ανατολής. 
Επιπρόσθετα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι η Χίος  αποτελεί γεωγραφικά κομβικό σημείο για τις εμπορικές δραστηριότητες μεταξύ Ευρώπης και Ασία καθώς βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι του Τσεσμέ και  τη Σμύρνη και η απουσία Χημικής Υπηρεσίας Χιου θα παρεμπόδιζε καθημερινά τη σωστή λειτουργία των Τελωνείων και των δικαστικών, αστυνομικών και  λιμενικών αρχών στις οποίες η εν λόγω υπηρεσία προσφέρει επιστημονική υποστήριξη.
Θεωρούμε λοιπόν αδιανόητο το γεγονός να κλείσει η Χημική Υπηρεσία που εδρεύει σε μία εκ των  επισήμων πυλών εισόδου μεταξύ Τουρκίας και  Ευρώπης και σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ