14.2.2017 16:33

Αλλάζουν όψη τα αλιευτικά καταφύγια σε Βροντάδο και Φάρκαινα

ΕΚΒΑΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Σημαντικές παρεμβάσεις σε 3 αλιευτικά καταφύγια της ανατολικής ακτογραμμής του νησιού προετοιμάζει για το προσεχές διάστημα το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο Χίου. Οι παρεμβάσεις αφορούν στα λιμανάκια της Φάρκαινας, των Τριών Μύλων Βροντάδου και της Δασκαλόπετρας και στόχο έχουν την επαναφορά των λειτουργικών βαθών καθώς και την θωράκισή τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μέσα από σειρά έργων επί των λιμενοβραχιώνων των αλιευτικών καταφυγίων.

Το συνολικό κόστος των εργασιών, που θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάιο και υπολογίζεται να διαρκέσουν μέχρι και τον Ιούλιο, προϋπολογίζεται σε 60.000 ευρώ.

Πλωτές σε Χίο και Ψαρά

Παράλληλα με τη συγκεκριμένο έργο, η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου προετοιμάζεται για την τοποθέτηση 3 κομματιών πλωτής προβλήτας στα Ψαρά καθώς και 3 πλωτές βαρέου τύπου στο Λιμάνι της Χίου που θα τοποθετηθούν ως προέκταση στο σημείο πρόσδεσης των ρυμουλκών με σκοπό τη μείωση του κυματισμού και την αύξηση του αριθμού θέσεων ελλιμενισμού κατά 40 θέσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ