25.6.2013 11:26

Αλλαλούμ με τα δημοτικά λεωφορεία των πρώην Δήμων

ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΥΧΟΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την κατάσταση που επικρατεί με τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Χίου και συγκεκριμένα με τα λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού των πρώην Δήμων, αναδεικνύει μέσω του «π» ο επικεφαλής της Λ.Α.Σ. Μ. Σκούφαλος τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο τη στιγμή που τα οικονομικά των σχολικών μονάδων έχουν πιάσει «πάτο» τα λεωφορεία των πρώην Δήμων να παραμένουν παροπλισμένα ή στη χειρότερη των περιπτώσεων να αγνοείται η τύχη τους.

Με την επισήμανση ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν τα έξοδα των σχολείων για τη μεταφορά ορισμένου αριθμού μαθητών στα πλαίσια σχολικών δραστηριοτήτων ο κ. Σκούφαλος ετοιμάζεται να θέσει το ζήτημα της μη αξιοποίησης των λεωφορείων των πρώην δήμων στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο Δήμος Χίου θα πρέπει να προχωρήσει στον εξοπλισμό τους ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά μαθητών.

«Είναι δεδομένο ότι οι πρώην δήμοι είχαν στην κατοχή τους οχήματα 20 και 30 θέσεων. Αυτά τα λεωφορεία δεν ξέρουμε που βρίσκονται αυτή τη στιγμή και γιατί δεν χρησιμοποιούνται. Φανταστείτε πόσα έξοδα θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν σχολικές μονάδες των νοτιοχώρων ή της βόρειας Χίου που για να μεταφέρουν 15 άτομα καλούνται να μισθώσουν ολόκληρο λεωφορείο», σημείωσε ο ίδιος.

«Δεν γνωρίζουμε»

Άγνοια για την τύχη των λεωφορείων δηλώνει τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ν. Μαρτάκης όσο και το γραφείο Κινήσεως του Δήμου που απαντώντας στον «π» επεσήμαναν ότι το καθεστώς χρήσης τους δεν είναι γνωστό στις  υπηρεσίες αφού είχαν παραχωρηθεί σε τρίτους πριν τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

«Υπάρχει ένα λεωφορείο 30 θέσεων στα Καρδάμυλα και νομίζω ένα αντίστοιχο στην Αμανή ενώ ένα λεωφορείο είχε παραχωρηθεί στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ για να το χρησιμοποιούν εκείνοι και μας το επέστρεψαν πίσω με ζημιά», είπε ο κ. Μαρτάκης μη έχοντας στην κατοχή του περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση των άλλων δύο οχημάτων.

Μάλιστα το Γραφείο Κινήσεως του Δήμου πριν από 1 χρόνο ακριβώς μη γνωρίζοντας ποια λεωφορεία είναι στην κατοχή του απαντούσε σε σχετική ερώτηση ότι δεν είναι κατάλληλα για μεταφορά μαθητών χωρίς όμως να μπει στη διαδικασία να αναζητήσει την τύχη τους.

Το  ζήτημα πάντως αναμένεται να τεθεί στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο οπότε οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν σαφή εικόνα για την κινητή περιουσία του Δήμου την οποία οι ίδιοι οι δημότες πληρώνουν καθημερινά μέσα από τα τέλη και τις δημοτικές εισφορές.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ