7.7.2014 20:31

Aιωνόβιος ο Δικηγορικός Σύλλογος

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ

Στοιχεία μαζεύει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, αλλά αυτή τη φορά δεν θέλει να τα συνάψει σε φακέλους σε κάποιες νομικές διαδικασίες. Ψάχνει έγγραφα από τη Βιβλιοθήκη Κοραή, πρακτικά συνεδριάσεων παλαιών διοικητικών συμβουλίων και νομικών διαδικασιών, σφραγίδες, άλλα χρηστικά αντικείμενα,  ντοκουμέντα, κείμενα εφημερίδων, προσωπικά αντικείμενα παλαιών δικηγόρων που θα «στοιχειοθετήσουν»το φάκελο της ιστορίας των 100 ετών δράσης που συμπληρώνει φέτος,  αφού ιδρύθηκε το 1914.                                                 

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει την αιωνόβια δράση, να υπενθυμίσει την επέτειο στον κόσμο αλλά και τα μέλη του με ημερίδα που θα οργανωθεί μάλλον τον Σεπτέμβριο στο Ομήρειο. Οι ιδέες που έχουν κατατεθεί είναι πάρα πολλές, μεταξύ αυτών το πιθανότερο είναι να  εγκριθεί η πρόταση απονομής τιμητικών αναμνηστικών σε κάποιους από τους παλιότερους εν ζωή συναδέλφους τους

 «Βρισκόμαστε στη φάση της συλλογής παλιών πρακτικών του διοικητικού συμβουλίου, η ακριβής ημερομηνία της εκδήλωσης θα οριστεί και θα ανακοινωθεί σύντομα», δηλώνει η δραστήρια ταμίας του διοικητικού συμβουλίου Κατερίνα Χούλη.

Στα πλαίσια της δημοσιοποίησης της επετείου το Διοικητικό Συμβούλιο ανάρτησε πανό στην πρόσοψη του Πρωτοδικείου Χίου από την πλευρά της Λεωφόρου Αιγαίου,  με  επίκεντρο το ρητό του Αδαμάντιου Κοραή,  «Ελευθερία δεν υπάρχει χωρίς Δικαιοσύνη» και υπότιτλο «100 χρόνια διαδρομής και ιστορίας του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ