1.8.2013 13:17

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τσαυτάρη στην ΕΤΑΧ !

- ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΟΥ... ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Διαβασμένος και πολύ καλά πληροφορημένος αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΤΑΧ και που έχει οριστεί από το υπουργείο ως Διαχειρίστρια Εταιρία για το πρόγραμμα Leader Αλιείας που φέρνει στη Χίο 5.000.000 ευρώ πιστώσεις, αποδείχθηκε ο Αθαν. Τσαυτάρης. Με μια αιφνιδιαστική αλλαγή του προγράμματός του και χωρίς να έχει συμφωνηθεί, ζήτησε να επισκεφθεί τα γραφεία της εταιρίας και να ζητήσει ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών του προγράμματος. 

«Το Leader Αλιείας είναι πρόγραμμα Γαλάζιας Ανάπτυξης και μπορεί να προσφέρει βέλτιστες επενδυτικές λύσεις στους τόπους όπου εφαρμόζεται. Σε συνεργασία με τους δύο βουλευτές, τον Κ. Μουσουρούλη και τον Κ. Τριαντάφυλλο, το παρακολουθούμε στενά. Δεν πρέπει, το τονίζω με κάθε τρόπο, δεν πρέπει να χαθούν αυτά τα χρήματα αλλά να τα διαχειριστεί η Χίος προς όφελος της ανάπτυξής της», τόνισε ο υπουργός, που μετέδωσε το μήνυμα με νόημα προς κάθε κατεύθυνση και πρωτίστως προς τα στελέχη της εταιρίας και το Δήμαρχο Χίου, που παρακολουθούσαν τον υπουργό να αναφέρεται σε λεπτομέρειες. 

Αμέσως μετά την επίσκεψη Τσαυτάρη στην ΕΤΑΧ, ο Πολ. Λαμπρινούδης αναχώρησε εσπευσμένα  για την Αθήνα προκειμένου να επισκεφθεί το υπουργείο και να προχωρήσουν οι διαδικασίες του προγράμματος.

Παράλληλα, αναμένεται να ολοκληρωθεί από το Δήμο Χίου η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των 120.000 ευρώ για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ εκκρεμεί και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ύψους περίπου 140.000 ευρώ, χρήματα που πρέπει να εξασφαλίσει άμεσα ο Δήμος Χίου.

«Πρέπει να αγωνιάτε μέρα- νύχτα για τα χρήματα του Leader και οι αιρετοί σας αλλά και ο απλός κόσμος. Εμείς τα μελετάμε τα εγκρίνουμε και ειλικρινά έχει πολλές και ποικίλες δράσεις. Είναι κρίμα να χαθούν αυτοί οι πόροι τώρα που διασφαλίστηκαν αυτά τα 5 εκ. ευρώ. Άρα θέλει προσοχή και συντονισμένες κινήσεις της τοπικής κοινωνίας, των ντόπιων επενδυτών και των ατόμων που βρίσκονται σε θέση ευθύνης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ