10.1.2013 13:42

Αδειοδοτείται η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στη Χίο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Το πολυετές αίτημα αδειοδότησης της λειτουργίας του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου οδεύει προς ικανοποίηση, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, στη σχετική Ερώτηση (α.π. 4282/22.11.12) που κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας.

Στην απάντησή της η Υφυπουργός Υγείας  Φωτεινή Σκοπούλη, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «όσον αφορά στις άδειες λειτουργίας των δύο δομών του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας του φακέλου των δικαιολογητικών για την άδεια λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στη Χίο, ενώ για το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με αυτισμό στη Δυτική Αττική πραγματοποιείται επί του παρόντος έλεγχος νομιμότητας στην υπηρεσία μας».

Ο βουλευτής Χίου δήλωσε ότι: «Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια θετική εξέλιξη, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου. Η αδειοδότησή του έχει άμεση σχέση με την αξιολόγηση του έργου του, και ως εκ τούτου, σύμφωνα με επίσημα και εμπεριστατωμένα στοιχεία θα τυχαίνει και της ανάλογης χρηματοδότησης. Μέχρι σήμερα, όλα τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργούν Μονάδες Ψυχικής Υγείας λαμβάνουν επιχορήγηση, χωρίς να υπάρχει σαφές θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Η εξέλιξη αυτή αναδιαμορφώνει τον χάρτη των μονάδων, σε μια ορθότερη και δικαιότερη βάση».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ