3.9.2012 16:40

2η Γιορτή Εθελοντισμού με τη συμμετοχή του "Έλικα"

 
Μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση για τη σημασία του εθελοντισμού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο πάρκο του Ιππείου. Πρόκειται για τη 2η Γιορτή Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς που διοργανώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία από την Τοπική Κοινότητα Ιππείου και το Επιμελητήριο Λέσβου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας.
Πολλοί ήταν οι επίσημοι που τίμησαν την εκδήλωση με τη παρουσία τους, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου Ηρ. Βερβέρης, ο Δήμαρχος Λέσβου Δ. Βουνάτσος, οι Αντιδήμαρχοι Ηλ. Κουνιαρέλλης, Γ. Βατός, Ν. Κατράνης, η Πρόεδρος του «Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» Α. Αντωνέλλη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θ. Καλογρίδης, και πολλοί άλλοι.
Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης είχε η μεγάλη συμμετοχή των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων απ’ όλο το νησί, που ξεπερνούσε τις είκοσι, ενώ είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν εκπρόσωποι από εθελοντικές οργανώσεις και εκτός Λέσβου, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, οι Γιατροί του Κόσμου και ο ΕΛΙΞ Χίου.
Νωρίς το απόγευμα προσκεκλημένοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την οργανωτική επιτροπή στο γραφικό χωριό του Ιππείου, να γνωρίσουν το έργο των εθελοντικών οργανώσεων μέσα από μια ανοιχτή έκθεση επιμορφωτικού υλικού που στήθηκε εντός του πάρκου και να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα από τον μπουφέ που είχε ετοιμαστεί ειδικά για τη περίσταση. Την έναρξη της Γιορτής σηματοδότησε η τοποθέτηση μιας καινούργιας κούνιας στον χώρο του πάρκου από τους εθελοντές του Ιππείου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα διεξαγόταν εθελοντική αιμοδοσία.
Περίπου στις 21:00 ξεκίνησαν οι ομιλίες με κύριο θέμα την «Συμβολή του Εθελοντισμού στην Κοινωνία», και ομιλητές τις κυρίες: Ε. Κωτσίνα, εκπρόσωπο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, Κ. Μπούρχα από το «Χαμόγελο του Παιδιού», Γ. Αργυρούδη από το Σύλλογο «Φίλοι Προστασίας Περιβάλλοντος ΕΛΙΞ Χίου», και τους κυρίους: Ν. Κανάκη, Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου, Λ. Καρμίρη, εκπρόσωπο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λέσβου κ. και Δ. Μαυραντώνη, τ. προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Λέσβου, ο οποίος τιμήθηκε από τους διοργανωτές για την πολυετή προσφορά του στις εθελοντικές οργανώσεις της Λέσβου. Σημαντική ήταν αποδοχή της πρότασης για τη συμβολή των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων, στην αποκατάσταση του φυσικού τοπίου της Χίου, το οποίο μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε πρόσφατα το νησί, υπέστη σοβαρότατες ζημιές.
Στόχος των διοργανωτών που ανανέωσαν το ραντεβού με τις εθελοντικές ομάδες για τον επόμενο χρόνο, ήταν να τονιστεί η σημασία του εθελοντισμού, αλλά και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους οι εθελοντικές ομάδες, ώστε να οργανώσουν από κοινού μελλοντικές δράσεις. Η 2η Γιορτή Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς επισφραγίστηκε μελωδικά κάτω από τους ήχους των μουσικών οργάνων του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου, που κράτησαν συντροφιά τους παρευρισκόμενους μέχρι αργά τη νύχτα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ