19.7.2019 13:00

21 χρόνια ΟΜΙΚΡΟΝ, 21 χρόνια ουσιαστικής και εθελοντικής προσφοράς

Συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες 21 χρόνια από τότε που μια ομάδα φίλων επί δύο μερόνυχτα πάλεψε με τις φλόγες στη μεγάλη πυρκαγιά στην Κλειδού το 1998. Εκείνο το βράδυ στον Άγιο Στέφανο οι φίλοι αυτοί προχώρησαν σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης. Δημιούργησαν την εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας Ομηρούπολης που αργότερα μετονομάσθηκε και μετεξελίχθηκε στη σημερινή “ Όμικρον” με σκοπό την προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής μας και όχι μόνο. Αμέσως δεκάδες εθελοντές στελέχωσαν την ομάδα αυτή διαθέτοντας εκτός από το χρόνο τους και δικά τους μέσα. Πάντα μπροστάρηδες, όπου υπάρχει ανάγκη, κινητοποιούνται άμεσα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές αφού έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο αντίπαλο: τη φωτιά.

Κύριο μέλημα της “ Όμικρον” είναι η πρόληψη. Συμμετέχει -πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές- όλους τους χειμερινούς μήνες στη συνεχή εκπαίδευση των μελών της, σε ενημερώσεις σε σχολεία και χωριά, καθώς επίσης οργανώνει καθαρισμούς δασών που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την εκδήλωση πυρκαγιών. Παράλληλα, συνδράμει σε δενδροφυτεύσεις και άλλες δράσεις με στόχο την προστασία του φυσικού πλούτου του τόπου μας. Ακόμη, τους θερινούς μήνες συμβάλλει στην καθημερινή φύλαξη του περιαστικού δάσους της πόλης. Η πρωτοβουλία αυτή όλα αυτά τα χρόνια είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα και γι΄ αυτό και άλλοι συμπολίτες μας πήραν ανάλογες πρωτοβουλίες και σε άλλες περιοχές του νησιού μας, παντού όμως με θετικά αποτελέσματα.

Αξίζει να αναφέρω ως ελάχιστη αναγνώριση στη συνεχή προσφορά τους, την ΨΥΧΗ της ομάδας από την ημέρα της ίδρυσης της μέχρι και σήμερα. Αναφέρομαι στους Γιώργο Ροδάκη και Πέτρο Τριπολίτη. Ακούραστοι εργάτες όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δείχνοντας ιδιαίτερη οργανωτική ικανότητα.

21 χρόνια η Όμικρον συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της με αντοχή στις δυσκολίες και με αυτοθυσία. Θεμελιώνει έτσι την ακράδαντη πίστη και ισχυρή αγάπη για τον τόπο μας, τους συνανθρώπους μας και την πατρίδα μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους και όσες έχουν συμμετάσχει ή συμμετέχουν σ’ αυτή τη δράση όλα αυτά τα χρόνια... Γιατί έχουν έντονο το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς και γιατί κατανοούν την ανάγκη για ουσιαστική εθελοντική προσφορά σε μια δύσκολη περίοδο.

Γιάννης Ν. Παληός

18-7-2019

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ