14.5.2016 15:01

200 ευρώ την ημέρα για την μετακίνηση μεταναστών από το Χαλκειός στην πόλη

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ, NRC ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Να βάλει τέλος στην εικόνα των διασκορπισμένων προσφύγων και μεταναστών καθ όλο το μήκος της οδικής αρτηρίας που συνδέει το Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. με το κέντρο της πόλης, επιχειρεί μέσα από συνεργασία του με το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC) και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, ο Δήμος Χίου.

Το σχέδιο προβλέπει την πραγματοποίηση τριών δρομολογίων την ημέρα και συγκεκριμένα από τη ΒΙ.ΑΛ. προς την πόλη στις 09:00, στις 10:30 και στις 12:00 κι επιστροφή στις 16:00, στις 17:30 και στις 19:00, ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να μπορούν να μεταβαίνουν στο κέντρο με ασφαλή τρόπο.

Η μέγιστη διάρκεια παραμονής των προσφύγων δεν θα ξεπερνάει τις 7 ώρες καθώς μετά θα πρέπει υποχρεωτικά να επιστρέψουν στη ΒΙ.ΑΛ. με το ίδιο λεωφορείο με το οποίο μετέβησαν στο κέντρο. Γι’ αυτό το σκοπό τα λεωφορεία θα φέρουν πάνω τους σε ευδιάκριτο σημείο 3 χρώματα, πράσινο, κόκκινο και μπλε. Έτσι ο κάθε μετανάστης θα μπορεί να επιστρέφει αποκλειστικά με το λεωφορείο με το οποίο μετακινήθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας.

Σε περίπτωση δε που για οποιοδήποτε λόγο «χάσει» το λεωφορείο τότε δεν θα μπορεί να επιβιβαστεί σε λεωφορείο άλλου χρώματος. Έτσι θα πρέπει να επιστρέψει είτε με τα πόδια, είτε με ταξί.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών μόνο μία φορά την εβδομάδα, ενώ το κόστος μετακίνησης των λεωφορείων ανέρχεται σε 200 ευρώ την ημέρα, ποσό που θα καλυφθεί από την οργάνωση NRC και τον Δήμο Χίου.

Να σημειωθεί ότι τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 19 Μαΐου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ