4.8.2016 10:47

10.000 επισκέπτες μέσα σε 2 μήνες [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ «ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επισκεψιμότητα στο Μουσείο Μαστίχας αφού σε διάστημα δύο μηνών από την ημέρα λειτουργίας του πάνω από 10.000 άτομα το επισκέφτηκαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στον «π» ο διευθυντής του Μουσείου Μαστίχας Δημ. Γαβαλάς, το 80% των επισκεπτών είναι έλληνες ενώ μόλις το 20% είναι ξένοι τουρίστες, γεγονός που αποδεικνύει και τη γενικότερη πτώση του τουρισμού στο νησί μας. « Αν η Χίος δεν ταλανίζονταν από το μεταναστευτικό πρόβλημα και δεν είχαμε και την καταστροφική πυρκαγιά νομίζω ότι τα ποσοστά επισκεψιμότητας θα ήταν ακόμη πιο ψηλά. Μόλις ξεκίνησε η λειτουργία του υπήρχε μια διάχυτη ανησυχία για την πορεία του αλλά ξεπεράστηκε από την πρώτη στιγμή», υπογράμμισε ο κ.Γαβάλας φανερά ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου.

Ο κ. Γαβαλάς δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι εντυπώσεις των επισκεπτών είναι εξαιρετικές. « Όσοι έρχονται φεύγουν ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι. Οι περισσότεροι κατατάσσουν το Μουσείο Μαστίχας στα κορυφαία του κόσμου ενώ εκφράζουν την επιθυμία να το επισκεφτούν ξανά», είπε προσθέτοντας ότι καθημερινά ο μέσος όρος επισκεπτών ξεπερνά τα 150 άτομα. « Ο μικρότερος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων είναι 150 άτομα. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεπεράσουμε τους 10.000 επισκέπτες καθώς από τις 27 Μαΐου μέχρι και την 1η Αυγούστου υπολογίζεται ότι πέρασαν από το Μουσείο Μαστίχας 9500 επισκέπτες», κατέληξε ο Διευθυντής του Μουσείου Μαστίχας.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ