26.4.2017 11:15

Η κατά Σβαντχάλερ πυρπόληση δωρεά στη Βιβλιοθήκη

• ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΩΡΙΣΕ Ο ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ

Ένα  αντίγραφο τμήματος τοιχογραφίας ζωφόρου του Λούντβιχ Σβαντχάλερ και ομάδας γερμανών ζωγράφων με τίτλο: «Ο Κανάρης μόλις πυρπόλησε τον τουρκικό στόλο στη Χίο» (1836), δώρισε στη Βιβλιοθήκη Κοραή ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης. Η τοιχογραφία κοσμεί το βόρειο τοίχο της Αίθουσας Τροπαίων – Ελευθερίου Βενιζέλου του Μεγάρου της Βουλής. Η διεύθυνση της Βιβλιοθήκης τον ευχαριστεί για την πράξη του και εύχεται να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. 

Η  δωρεά

Αφορμή για τη δωρεά στάθηκε η επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη για τη δημιουργία μιας σειράς επετειακών γραμματοσήμων για τη Σφαγή της Χίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο αντιπεριφερειάρχης γνωρίζει  το έργο του Σβαντχάλερ από τη θητεία του στο Κοινοβούλιο, το  έχει αντιγράψει σε καμβά και το έχει αναρτήσει στο γραφείο του.

Όταν διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη Βιβλιοθήκη αποφάσισε να δωρίσει ένα αντίγραφο όλης της ζωφόρου, όχι μόνο του τμήματος που κατέχει ο ίδιος. Τη διαδικασία επιμελήθηκε και ολοκλήρωσε το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας, με οικονομική εισφορά του δωρητή. Ο πίνακας έχει αναρτηθεί στη Βιβλιοθήκη και είναι στη διάθεση του κοινού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ