25.1.2021 16:29

Θετική η αποτίμηση της κακοκαιρίας «Λέανδρος»

Οι πρόεδροι των χωριών ευχαριστούν την Περιφέρεια

Οι Πρόεδροι των χωριών της Βόρειας Χίου  -Αμάδες, Βίκι και Καμπιά- επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Χίου,  Π. Μπουγδάνο, σήμερα το πρωί στο γραφείο του, για να τον ευχαριστήσουν για το ενδιαφέρον που επέδειξε και την άμεση ανταπόκρισή του για τον συντονισμό και την επίλυση των προβλημάτων που προκλήθηκαν στα ορεινά αυτά χωριά, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη σφοδρή χιονόπτωση της κακοκαιρίας «Λέανδρος».

Τέλος καλά όλα καλά

Ο Πρόεδρος των Καμπιών τόνισε ότι η ποσότητα χιονιού σε συνδυασμό με τον εκτροχιασμό μηχανημάτων ήταν μια πρόκληση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κακοκαιρίας.

Σημαντική ήταν η αλληλεγγύη των κατοίκων των χωριών και οι συντονισμένες προσπάθειες Δήμου και Περιφέρειας για την θετική εξέλιξη του φαινομένου.

Ωστόσο για σχεδόν δυο μέρες μερικοί κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο πρόεδρος των Αμάδων διευκρίνισε την αιτία διακοπής ρεύματος: «Η πυκνή βλάστηση δημιούργησε πρόβλημα στα καλώδια της Δ.Ε.Η.» Έτσι ζήτησε: «Το δίκτυο ρεύματος είναι σημαντικό να είναι σε κεντρικά σημεία όπου μπορούμε να έχουμε πρόσβαση».

Σημασία έχει η λήψη μέτρων για την προστασία των χωριών

Στα πλαίσια της συνέντευξης οι πρόεδροι των χωριών εξέφρασαν μεταξύ άλλων και την ανησυχία τους για το μέλλον των απομακρυσμένων χωριών τόσο στο δημογραφικό ζήτημα όσο και της προστασίας από φυσικές καταστροφές.

Το ξέσπασμα πυρκαγιάς ανησυχεί έντονα τους προέδρους:

«Δύσκολα δίνονται οι άδειες από το Δασαρχείο και πρέπει να γίνουν κάποιες ζώνες για να είναι ασφαλής».

Κύριο αίτημα τους είναι ο καθαρισμός των γύρω περιοχών στα χωριά προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά πυρκαγιές.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε μεταξύ άλλων είναι και η δραστική μείωση νέων στα χωριά γεγονός που ανησυχεί έντονα τους προέδρους.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Χίου με τη σειρά του επισήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου οφείλει και στέκεται πάντα αρωγός στηρίζοντας έμπρακτα όλους τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της αρμοδιότητάς της, προκειμένου να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ