25.10.2017 12:57

Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες από τη ΒΙ.ΑΛ.

Λίγες ώρες μετά τη βροχή που έπληξε τη Χίο και οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από το hotspot στην περιοχή της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, αποτελούν γροθιά στο στομάχι.

Λίγες μόνο ημέρες μετά τις προσδοκίες που καλλιέργησε το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι θα ακολουθήσει μεταφορά ικανού αριθμού μεταναστών και προσφύγων από Χίο, Λέσβο και Σάμο σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νησιά και η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει πανηγυρικά την υποτιθέμενη κυβερνητική φιλανθρωπία.

Εκατοντάδες άτομα, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους παραμένουν στο κρύο με μοναδικό μέτρο προστασίας μία βρεγμένη κουβέρτα. Παιδιά χωρίς παπούτσια, μετανάστες με κινητικά προβλήματα αφημένοι στην τύχη τους, οικογένειες ολόκληρες κάτω από πάνινες σκηνές μέσα στα χωράφια περιμετρικά του hotspot συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα ενός Κέντρου που αποτελεί προσβολή για την ανθρώπινη ύπαρξη στη σημερινή Ελλάδα.

Ανύμπορες να αντιδράσουν απέναντι σε αυτή την τραγωδία είναι η διοίκηση του Hotspot που παρά τις εκκλήσεις της προς την κεντρική διοίκηση, το μόνο το οποίο κατάφερε είναι τη προμήθεια επιπλέον κουβερτών από εθελοντικές ομάδες της Χίου καθώς και τη στοίβαγμα εκατοντάδων ψυχών στο εσωτερικό του κτιρίου, στον χώρο δηλαδή όπου πραγματοποιείται  η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ρυθμούς εξέτασης του ασύλου. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ