14.11.2023 13:23

Ξύπνησαν μνήμες ξυλοδαρμού των Χιωτών στο Αίπος- Βίντεο

Τα στελέχη των ΜΑΤ τώρα δεν αναγνωρίζονται μεταξύ τους, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τις κυρώσεις

Τη συλλογική μνήμη των βιαιοπραγιών των ΜΑΤ κατά την απόβασή τους στη Χίο, στα τέλη του Φλεβάρη του 2020, ξύπνησε η υπόθεση του ξυλοδαρμού του συμπολίτη μας Παναγιώτη Τσολάκη, η οποία εκδικάστηκε το πρωί της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2023, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Χίου.

Κατά τη διάρκεια του Δικαστηρίου, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου προσπάθησε πολλάκις να δημιουργήσει κλίμα, υπέρ του κατηγορούμενου κάνοντας λόγο ακόμα και για μικρούς πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύονταν από την πλευρά των συγκεντρωμένων, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει αποδειχθεί ποτέ στην πράξη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως, είχαν οι δηλώσεις της συνηγόρου του θύματος του ξυλοδαρμού, Γραμματικής Αλοιμόνου, που σε δηλώσεις της στα τοπικά Μ.Μ.Ε. εστίασε στην πρακτική που ακολουθούν τα στελέχη των ΜΑΤ σε πειθαρχικές επιτροπές, να μην αναγνωρίζει κανείς- κανέναν, με στόχο την αποφυγή κυρώσεων σε βάρος τους.

Έτσι ενώ σε φωτογραφίες απεικονίζονται καθαρά τα πρόσωπα όσων βιαιοπράγησαν εναντίον των Χιωτών, τα στελέχη των ΜΑΤ στις καταθέσεις τους, αρνούνται να προβούν σε οποιαδήποτε αναγνώριση συναδέλφων τους, με αποτέλεσμα, για παράδειγμα στην περίπτωση των Μεστών, η ΕΔΕ από την πλευρά της ΕΛΑΣ να μην έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ