15.6.2018 20:35

Θεματική συνεδρίαση για το υδρευτικό με φόντο τις διακοπές υδροδότησης

Αρχές Ιουλίου τελικά κι ενώ προηγουμένως έχει προηγηθεί διακοπή της υδροδότησης στον Βροντάδο και σοβαρές προειδοποιήσεις για λειψυδρία, θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το υδρευτικό πρόβλημα στο νησί.

Έπειτα από 2 και πλέον μήνες προσμονής της εισήγησης της ΔΕΥΑΝΧ, το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι τελικά η θεματική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, αφού η εταιρεία ενημέρωσε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη η εισήγησή της.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Π. Νεαμονίτης δέχτηκε σωρεία ερωτήσεων για τα προβλήματα στην υδροδότηση τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας ότι αυτά οφείλονταν σε βλάβες στις αφαλατώσεις της εταιρείας.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε ανταλλακτικά στη Χίο διότι είναι πανάκριβα. Σκεφτείτε ότι μόνο ένα φίλτρο αφαλάτωσης κοστίζει περί τις 30.000 ευρώ. Έτσι αναγκαστήκαμε να πάρουμε νερό από τις γεωτρήσεις, αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τα νερά γιατί επιβάλλονταν και θεωρούμε ότι μέχρι και την επόμενη Πέμπτη όλες οι αφαλατώσεις θα είναι σε πλήρη λειτουργία», είπε, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

Tags: ΔΕΥΑΝΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ