27.11.2020 12:40

Ποδαρικό με αεροδρόμιο κάνει το 2021 στη Χίο

Μέχρι τέλη Ιανουαρίου η δημοπράτηση της επέκτασης και μέχρι τέλη Μαρτίου ο νέος αεροσταθμός και σταθμός φωτοσήμανσης

Την ευχάριστη είδηση ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η δημοπράτηση του έργου της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων, μετέφερε μέσω δηλώσεών του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Όπως εξήγησε, μέσα στον Δεκέμβρη αναμένεται η απόφαση ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, ώστε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, να αρχίζει να υλοποιείται το πολυπόθητο έργο δεκαετιών για τη Χίο.

Μετά τη δημοπράτηση του έργου της επέκτασης, σειρά έχει μέχρι τα τέλη Μαρτίου, το έργο της ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης του υφιστάμενου κτιρίου, του νέου κτιρίου μέσης τάσης καθώς και του σταθμού φωτοσήμανσης.

Με ορίζοντα το 2023

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα των έργων, ο Σταμάτης Κάρμαντζης, αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τον Βουλευτή Χίου και Υπουργό Νότη Μηταράκη, σημείωσε ότι κοινός στόχος του ίδιου με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, είναι τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2023.

Μετά την εκτέλεση των έργων, το αεροδρόμιο Χίου θα διαθέτει:

  • Διάδρομο προσαπογειώσεων αεροσκαφών 1800χ30μ.
  • Πλήρως ανακατασκευασμένο τον παλιό διάδρομο.
  • Όλα τα απαιτούμενα υδραυλικά έργα για την απορροή των όμβριων υδάτων.
  • Κτίριο αεροσταθμού επιφάνειας 1.500 τ.μ. καθώς και πλήρως αναμορφωμένο το υφιστάμενο κτίριο.
  • Νέο κτίριο υποσταθμού μέσης τάσης καθώς και σταθμού φωτοσήμανσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ