Χίος Πόλη

7/8/18 11:36

τελ. ενημ.: 7/8/18 11:38

Ολοταχώς για ανάκληση της άδειας εργασιών του Ξενία

Λίγες ημέρες μετά τα πανηγύρια της Δημοτικής Αρχής Βουρνού η Πολεοδομία διαπιστώνει εργασίες που δεν εμπίπτουν στην άδεια μικρής κλίμακας εργασιών

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες από τους πανηγυρισμούς της Δημοτικής Αρχής Βουρνού περί της άμεσης αξιοποίησης του «Ξενία», διαρρέοντας μάλιστα ότι η ίδια πρωτοστάτησε για την επανέναρξη των εργασιών στο εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή της Μπέλα Βίστα και η πραγματικότητα έρχεται να προσγειώσει απότομα του θριαμβολογούντες της οδού Δημοκρατίας.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα ο Δήμος Χίου είχε προαναγγείλει στα τέλη Ιουλίου ημερίδα με την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων του Δημοσίου, την οποία έσπευσε να ακυρώσει δήθεν υπό το βάρος του τριήμερου εθνικού πένθους.

Τι πραγματικά οδήγησε στην ακύρωση της ημερίδας; Η απάντηση δόθηκε διά στόματος του Διευθυντή της Πολεοδομίας Χίου στον οποίο αποτάθηκε ο «π» προκειμένου να μάθει για ποιο λόγο διακόπηκαν οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει.

«Έχουν γίνει καταγγελίες ότι εκτελούνται εργασίες που δεν συνάδουν με την άδεια μικρής κλίμακας εργασιών που έχει εκδοθεί από το συγκεκριμένο κτίριο. Έχουμε διαπιστώσει ότι κάποιες εργασίες όντως ξεφεύγουν από την άδεια που έχει εκδοθεί και αυτές τις ημέρες συζητάμε το θέμα. Δεν έχουμε λάβει κάποια απόφαση ακόμα ωστόσο σκεφτόμαστε ή την διακοπή εργασιών ή την ανάκληση της άδειας», ανέφερε ο κ. Ανωγιαννάκης στον «π» εγείροντας σειρά ερωτημάτων για το ποιος και με ποιου υπόδειξη αποφάσισε να εκτελεστούν εργασίες πέρα από την άδεια που εκδόθηκε από την Πολεοδομία.