7.9.2017 10:11

Μ.Κ.Ο. και Frontex εκτοπίζουν τους φοιτητές από τις γκαρσονιέρες

ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Η πρώτη περίοδος για την εύρεση φοιτητικής κατοικίας έχει ήδη ολοκληρωθεί, με τους Χιώτες  κτηματομεσίτες να σημειώνουν στον «π» ότι διανύουμε την δεύτερη φάση. H ζήτηση  φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενη χρονιά, καθώς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είχε σημαντικά περισσότερες εγγραφές από προηγούμενα έτη.

H  χρονιά αυτή όμως επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη στους πρωτοετείς φοιτητές , αφού λόγω της προσφυγικής κρίσης οι επιπλωμένες γκαρσονιέρες που είναι στην πρώτη γραμμή ζήτησης, ήταν ήδη  ενοικιασμένες από μέλη των Μ.Κ.Ο. και της Frontex που δραστηριοποιούνται στο νησί. Επομένως η δουλειά των κτηματομεσιτικών γραφείων ήταν ακόμη  δυσκολότερη.

«Φέτος ο αριθμός των φοιτητών ήταν πολύ μεγαλύτερος και από τον περσινό αλλά και από άλλες χρονιές. Το δυσκολότερο βέβαια για εμάς είναι ότι στα μικρά, επιπλωμένα σπίτια που ζητούν οι πρωτοετής, κυρίως, υπήρχε μεγάλη κινητικότητα από Ευρωπαίους που εργάζονται σε Μ.Κ.Ο. λόγω του προσφυγικού. Αυτό ήταν κάτι που ανάγκασε πολλά παιδιά να νοικιάσουν σπίτι μέχρι και 1.5 χλμ έξω από την πόλη» αναφέρει στον «π» ο ιδιοκτήτης κτηματομεσιτικού γραφείου Μάριος Ξυντάρης και συνεχίζει:  « η αγορά της Χίου είναι ακριβότερη στο θέμα της ενοικίασης σπιτιών συγκριτικά με υπόλοιπα νησιά του Βόρειου Ανατολικού Αιγαίου, καθώς οι τιμές για επιπλωμένη γκαρσονιέρα αγγίζουν μέχρι και 350 ευρώ. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποια σπίτια σε διαθεσιμότητα τα οποία θα είναι για περιορισμένο διάστημα».

Ταυτόσημη γνώμη έχει και ο ιδιοκτήτης  αντίστοιχου γραφείου, κ. Σκουλούδης , ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί φέτος και στις φοιτητικές κατοικίες, λόγω του προσφυγικού ζητήματος. «Πρώτη φορά συναντάω σοβαρή δυσκολία. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση αλλά ελάχιστα σπίτια στις προδιαγραφές των παιδιών που έρχονται» εξηγεί ο μεσίτης. Αναφορικά με τις τιμές ο κ. Σκουλούδης είπε: «κυρίως ζητούν επιπλωμένα σπίτια με μέγιστο ενοίκια τα 300 ευρώ. Οι τιμές κυμαίνονται σύμφωνα με τον νόμο της ζήτησης, δηλαδή όσο μεγαλύτερα η ζήτηση τόσο μεγαλύτερη η τιμή του ενοικίου».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ