8.12.2018 21:18

Μία ξεχωριστή τιμή από τον Φ.Ο.Β. σε έναν ξεχωριστό Βρονταδούση Γιατρό

Στην οικογένεια του και στους Βρονταδούσους συμμαθητές του αφιέρωσε ο Αναστάσιος Τριπολίτη την βράβευση του.

Για το ιατρικό του έργο, την κοινωνική του προσφορά, αλλά και την έμπρακτη αγάπη του στη Χίο, βραβεύτηκε από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου ο ιατρός, Αναστάσιος Τριπολίτης, το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε κλίμα συγκίνησης ο Βρονταδούσης αγγειοχειρούργος επέλεξε να μην αναφερθεί στο ιατρικό του έργο, αλλά να δώσει βάση στο κοινωνικό, καθώς ο ίδιος έχει υπάρξει ιδρυτής 3 τραπεζών αίματος, γεγονός που θέλησε να τονίσει με αφορμή τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, αναφορικά με τη διαθεσιμότητα του μοναδικού πράγματος στη ζωή που δεν… παράγεται.

«Θέλω να ζητήσω να σας παρακαλέσω να επισκέπτεστε όποτε μπορείτε, ας είναι μία φορά τον χρόνο, χρόνιους ασθενείς ιδρυμάτων όπως το Δρομοκαίτειο και το Συγγρού. Γιατί δυστυχώς, σε αυτά τα νοσηλευτικά ιδρύματα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν επισκέπτες και χρειάζονται απλά ένα χαμόγελο. Εξάλλου έχω πει πολλές φορές ότι –ευτυχώς- το χαμόγελο δεν μας το έχουν ακόμη φορολογήσει», ανέφερε ο κ. Τριπολίτης.

Σημαντική ήταν και η παρουσίαση του Χιώτη βουλευτή, Ανδ. Μιχαηλίδη, με την πρώτη του ειδικότητα, αυτή του ιατρού ρευματολόγου, η οποία είχε θέμα τη συνεισφορά των Βρονταδούσων ιατρών διαχρονικά στην κοινωνία.

Ο Αναστάσιος Τριπολίτης, αφού παρέλαβε την τιμητική του πλακέτα, θέλησε να την αφιερώσει στην οικογένεια του, την οποία όπως ο ίδιος ανέφερε είχε αμελήσει αρκετά στο παρελθόν, λόγω του απαιτητικού επαγγέλματος, καθώς και στους 12 εκλιπόντες συμμαθητές του από το Ανδρεάδειο Γυμνάσιο, που του είχαν χαρίσει μοναδικές εφηβικές αναμνήσεις. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ