3.8.2017 13:46

Μαλλιά κουβάρια το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΚΕΒ

Αποχώρηση με αιχμές από τον Δημήτρη Σωτηριανό

Δεν πρόλαβε να συσταθεί σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΚΕΒ και τα πρώτα ρήγματα μεταξύ των μελών της νέας διοίκησης είναι πλέον εμφανή. Αυτό τουλάχιστον πιστοποιεί η επιστολή παραίτησης του μέλους του Δ.Σ. Δημήτρη Σωτηριανού, ο οποίος μεταξύ άλλων κάνει αναφορά για μέλη που δεν έχουν στόχο την ομαλή συμπόρευση αλλά την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Αναλυτικά αναφέρει:

Με την παρούσα επιστολή, σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να παραιτηθώ από μέλος του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της ΠΕΚΕΒ. Η απόφαση μου λήφθηκε μετά από βασανιστική αλλά και νηφάλια σκέψη, είναι δε οριστική και αμετάκλητη.

  Όπως θα έχετε αντιληφθεί, η επί πολλά χρόνια ενασχόλησή μου με τα διοικητικά, πολιτιστικά και, κυρίως, ναυταθλητικά τμήματα της ΠΕΚΕΒ, γινόταν πάντοτε με διάθεση άδολης και ανιδιοτελούς προσφοράς, με φιλότιμο και συνέπεια, συνεργαζόμενος πάντα άψογα και φιλικά με όλα τα, κατά καιρούς, μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας. Θα αναγνωρίσετε φαντάζομαι ότι, συνεχώς ήμουνα μεταξύ των λίγων πρωτεργατών κάθε δραστηριότητας και εκδήλωσης καθώς και της συνεχούς χειρονακτικής και αρκετά κοπιαστικής φροντίδας ανακαίνισης των κτιριακών μας εγκαταστάσεων και συντήρησης του ναυταθλητικού υλικού της ΠΕΚΕΒ. Ταυτόχρονα, με την όλη στάση και συμπεριφορά μου, συνέβαλα πάντα στη διατήρηση άριστων σχέσεων μεταξύ των μελών του Δ.Σ. γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

  Δυστυχώς, από την πρώτη μας συνεδρίαση για συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δ.Σ., φάνηκε ότι, η ψυχική ενότητα, το μόνιασμα και η αναγκαία ομαλή συμπόρευση όλων των μελών αυτού (παλαιών και νέων), δεν αποτελεί στόχο και προτεραιότητα κάποιων που, με πρωτοφανή επιχειρηματολογία και πρωτάκουστα κριτήρια, αποφάσισαν πώς θα κατανεμηθούν τα διάφορα αξιώματα.

  Σας θυμίζω την πράγματι πρωτάκουστη (αλλά σεβαστή) άποψη συναδέλφου ότι, για να διεκδικήσει κάποιος ή κάποια την Προεδρία, θα πρέπει να διαθέτει Πανεπιστημιακό πτυχίο και, επιπλέον, να γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα! Έτσι όμως, με κριτήρια που δεν θέτει το κατασταστικό μας (ούτε φαντάζομαι καταστατικό άλλου Σωματείου), φωτογραφιζόταν ποιός (ποιά) έπρεπε να επιλεγεί για Πρόεδρος και, κυρίως, ποιός (όχι πάντως εγώ) θα έπρεπε να αποκλεισθεί, έχοντας ήδη γνωστοποιήσει τη σχετική του πρόθεση.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμη και για την κάλυψη της, όχι πολύ σημαντικής, θέσης του Εφόρου Ιστιοπλοϊας (την οποία σας υπενθυμίζω επιθυμούσα μιας και είχα ασχοληθεί με το αντικείμενο), ζητήθηκε να γίνει ψηφοφορία μεταξύ των 15 μελών του Δ.Σ., η πλειοψηφία των οποίων, (8 έναντι 7), αποφάνθηκε ότι δεν είμαι άξιος και ικανός γι' αυτήν. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι, η πρόσφατη Γενική μας Συνέλευση, εκτιμώντας και επιβραβεύοντας προφανώς την όλη προσφορά μου, με εξέλεξε πρώτον σε σταυρούς προτίμησης μεταξύ των 20 υποψηφίων. Πιθανά, αυτό το αποτέλεσμα (που, ειλικρινά, δεν επεδίωξα), πίκρανε κάποιους και γι' αυτό βάλθηκαν να με μειώσουν και να με “τιμωρήσουν”.

  Επειδή ο χαρακτήρας μου και το ήθος μου δεν συμβιβάζονται με τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές και επειδή, η πλειοψηφία του νέου Δ.Σ. έδειξε πλήρη απροθυμία να σεβαστεί τόσο το αποτέλεσμα (εκλογική ετυμηγορία) των πρόσφατων αρχαιρεσιών όσο και την επιθυμία μου να μου ανατεθεί το Τμήμα Ιστιοπλοϊας, από αυτοσεβασμό και για λόγους αξιοπρέπειας, αποφάσισα να σας απαλλάξω από την, (όπως φαίνεται) μη αναγκαία πια και μάλλον μη χρήσιμη παρουσία μου, υποβάλλοντας την παράιτησή μου από το Δ.Σ.

  Ευχόμενος καλή και γόνιμη θητεία, σας γνωρίζω ότι, την παρούσα επιστολή, θα την δημοσιοποιήσω προς ενημέρωση τόσο των μελών της ΠΕΚΕΒ όσο και των συμπολιτών μας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ