Χίος Πόλη

8/3/18 15:21

τελ. ενημ.: 8/3/18 15:24

Ευρωπαίοι πρεσβευτές της Χίου σε Κάμπο και Δημαρχείο

Με δεκάδες μαθητές από Τουρκία, Λετονία, Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία και Πορτογαλία, γέμισε το μεσημέρι της Πέμπτης η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου. Πρόκειται για μαθητές και καθηγητές που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό σχολικό πρόγραμμα «Erasmus +», και βρίσκονται στο νησί φιλοξενούμενοι του Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων που έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη της ξενάγησής τους στη Χίο.

Οι μαθητές ξεκίνησαν την εξερεύνησή τους από τον Κάμπο και τα αρχοντικά του ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης έτυχαν θερμής υποδοχής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα έδωσε την δυνατότητα στο εκπαιδευτικό προσωπικό, τους μαθητές και τις οικογένειες τους να έρθουν σε επαφή με ευρωπαϊκούς πολιτισμούς και να αποκτήσουν ισχυρότερους δεσμούς στα πλαίσια μιας πιο ουσιαστικής εκπαιδευτικής συνεργασίας για τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της εκπαίδευσης και ειδικά της σημασίας της άτυπης εκπαίδευσης και τα οφέλη που μπορεί να χαρίσει στους μαθητές ενός μικρού επαρχιακού σχολείου αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση