2.9.2020 13:02

Ένας φορέας για τη λειτουργία των φαναριών της πόλης [video]

 Το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσουν όλα τα φανάρια του Περιφερειακού της πόλης και συγκεκριμένα στον Παρθένη αλλά και στην παραλιακή του Βροντάδου, βάζοντας έτσι τέλος σε μία εκκρεμότητα των τελευταίων δύο ετών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Ξενάκη, η ανάδοχος εταιρεία ενημέρωσε ότι τα φανάρια θα φθάσουν στη Χίο αύριο Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η τοποθέτησή τους, ώστε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να έχουν τεθεί όλα σε λειτουργία.

Όπως εξήγησε, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Συγκοινωνιών, θα δημιουργηθούν επιπλέον 4 διαβάσεις πεζών, σε κάθε ένα από τα 4 τμήματα του Περιφερειακού της πόλης και θα τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στα συγκεκριμένα σημεία.

Η πιο σημαντική πάντως ανακοίνωση του κ. Ξενάκη, είναι ότι μετά την τοποθέτηση των φαναριών θα υπάρξει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια ώστε η διαχείριση των φαναριών να γίνεται από ένα και μόνο φορέα, είτε αυτός είναι ο Δήμος, είτε η Περιφέρεια.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ