13.4.2018 15:50

ΒΙΝΤΕΟ | Μετά την υποσκαφή ακολουθεί το ξήλωμα της άστοχης ράμπας στο λιμάνι της Χίου

Στο στόχαστρο του Λιμενικού Ταμείου και η λάθος κατασκευασμένη ράμπα που κόστισε 58.000 ευρώ και τώρα ξηλώνεται

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες της αποκατάστασης της υποσκαφής στον κύριο χώρο πρόσδεσης των πλοίων, με τα συνεργεία του αναδόχου να δίνουν αγώνα δρόμου προκειμένου το έργο να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό, αφού η καλοκαιρινή περίοδος είναι προ των πυλών.

Προκειμένου να εξηγήσουν τι προβλέπεται να γίνει στο λιμάνι ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Λ. Παπαλάνης και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αντ. Κέφης, παραχώρησαν συνέντευξη στα τοπικά Μ.Μ.Ε. σημειώνοντας ότι επί του παρόντος δίνεται βάση στις εργασίες απομάκρυνσης των ογκόλιθων και των τμημάτων σκυροδέματος από το σημείο της υποσκαφής. Υπογράμμισαν μάλιστα, ότι το έργο έπρεπε να ξεκινήσει από κάτω προς τα πάνω αφού αν δεν υπάρξει στέρεα βάση τότε υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.


Ξηλώνεται και η «Ράμπα για το όρος Σινά..»

Μετά την αποκατάσταση της υποσκαφής θα ξεκινήσει το ξήλωμα της κύριας ράμπας πρόσδεσης, που από λάθος στη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν κατά πολύ υψηλότερη από όσο έπρεπε με αποτέλεσμα ένα έργο 58.000 ευρώ να καταστεί εντελώς άχρηστο και να χρειάζεται εκ νέου επισκευή. Όπως είχε αποκαλύψει ήδη από τον Αύγουστο του 2016 το politischios.gr η μελέτη του έργου εκπονήθηκε το 2013 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, χωρίς μέσα σε αυτή να  συμπεριληφθούν οι σημειώσεις και οι ενστάσεις της τότε διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου.

Αποτέλεσμα της παραπάνω «απροσεξίας» της Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν να σταλεί φάκελος στο Υπουργείο Ναυτιλίας με αποτέλεσμα να δοθεί έγκριση για την εκτέλεση ενός έργου που όλοι ήξεραν ότι είναι προβληματικό αλλά κανείς δεν ενήργησε πριν την κατασκευή του.

Μάλιστα και τότε ο Λ. Παπαλάνης είχε παραδεχθεί την αμέλεια της υπηρεσίας για την οποία σήμερα η Δημοτική Αρχή εξήγγειλε νέο έργο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ