18.6.2018 10:12

ΒΙΝΤΕΟ | Κατηγορίες για απόκρυψη δημοσίου εγγράφου και ποινικές ευθύνες για την ανάπλαση του κέντρου

Ένα νέο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του πρώην Λιμενάρχη Χρ. Φραγκιά και της νυν Λιμενάρχη Ειρ. Αργύρη, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας κάτοικοι του κέντρου της πόλης που αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης.

Με επιστολή του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο εκπρόσωπος των 90 και πλέον κατοίκων Στ. Κουτσοδόντης, επικαλείται έγγραφο του Λιμεναρχείου Χίου με ημερομηνία 13/3/2018 και αποδέκτη τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού.

Τι λέει το έγγραφο

Σε αυτό το έγγραφο το Λιμεναρχείο συμμερίζεται τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες των πολιτών ως προς την «έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση που θα είναι αδύνατο να αντιμετωπισθεί αν λάβουμε υπ’ όψη μας το ότι η οδός Δημοκρατίας θα γίνει πλέον δύο κατευθύνσεων» όπως αναφέρει, αφού πρόκειται στον κόμβο της Εθνικής τράπεζας που θα δημιουργηθεί, να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες οι οποίοι θα ρυθμίζουν τέσσερις διαφορετικές λωρίδες κυκλοφορίας.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων στο έγγραφο αυτό αναφέρεται: «…θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει παράγοντα επιβράδυνσης της κυκλοφορίας στο λιμένα και υπερφόρτωσης της κυκλοφοριακής ροής επί της Λ. Αιγαίου, οδού Νεωρείων αλλά και της οδού Λάδης…»

Στην δε 6η παράγραφό του αναφέρει: «Κατόπιν αυτών θα επιθυμούσαμε να πραγματοποιηθεί μία συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα (της Μελέτης) προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών του νησιού αλλά και της επιβατικής και τουριστικής κίνησης.-»

«Η ύπαρξη του εγγράφου αυτού, μας δικαιώνει περίτρανα. Πως η Μελέτη αν υλοποιηθεί, μόνο κυκλοφοριακή ανωμαλία θα προκαλέσει στο κέντρο της πόλης και του Λιμανιού. Δεν θα λύσει προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσει και νέα, με αντίκτυπο ασφαλώς στην ποιότητα ζωής των πολιτών, την ασφάλεια εποχούμενων και πεζών, χρονικές καθυστερήσεις στις φορτοεκφορτώσεις των πλοίων και την υποβάθμιση της μισής πόλης της Χίου.

Επιπρόσθετα η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της πόλης αναπόφευκτα θα επηρεάσει και την ζώνη του Λιμανιού. Τον ισχυρισμό αυτό δεν τον προβάλομε όπως αποδεικνύεται μόνο εμείς, αλλά και μια Δημόσια Αρχή που είναι το Λιμεναρχείο.

Αυτό το από 13/3/18έγγραφο του Λιμεναρχείου Χίου μας δικαιώνει και για έναν ακόμα λόγο, ότι δηλαδή ποτέ δεν έγινε ευρεία διαβούλευση με αποκλειστική ευθύνη ασφαλώς του κ. Δημάρχου, αφού εκείνος ήταν ο μόνος αποδέκτης του εγγράφου για ενέργεια.

Υπενθυμίζεται, πως η μοναδική πρώτη και τελευταία δημόσια παρουσίαση της Μελέτης που βαφτίστηκε σαν διαβούλευση, έγινε στο Ομήρειο στις 14/2/2018. Άλλη δεν υπήρξε παρ’ όλο που παρακινούσε για κάτι τέτοιο το έγγραφο του Λιμεναρχείου», αναφέρει ο κ. Κουτσοδόντης.

Αρχείο PDF

26 23fb70d141

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ