Χίος Πόλη

15/5/18 13:03

τελ. ενημ.: 15/5/18 13:04

ΒΙΝΤΕΟ | 570.000 ευρώ για καλύτερα σχολεία

Το πράσινο φως πήρε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» ο Δήμος Χίου προκειμένου να προχωρήσει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια του νησιού που επί σειρά ετών έμεναν στον πάγο, όπως η αλλαγή σκεπής στο 1ο ΕΠΑΛ, η αλλαγή κουφωμάτων στο Βούρειο Δημοτικό, κ.α.

Δήμαρχος και πρόεδρος σχολικών επιτροπών έσπευσαν να μεταφέρουν το ευχάριστο νέο της ημέρας, με τον πρώτο να δηλώνει ικανοποιημένος για την εξέλιξη του προγράμματος που τρία χρόνια τώρα προσπαθούν να πετύχουν. «Μας ενδιαφέρει να εξασφαλίσουμε καλές και ποιοτικές συνθήκες στα σχολεία του νησιού μας, γιατί με το να επενδύεις σε σχολικές εγκαταστάσεις ταυτόχρονα επενδύεις και στο μέλλον αυτού του τόπου, τα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Βουρνούς.

Εκτός των άλλων, θα διατεθούν χρήματα και για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλλευ στις σχολικές αυλές, προκειμένου να μπορούν οι μαθητές να γυμνάζονται με ασφάλεια. Έτσι στα σχολεία της πόλης, αλλά και στο Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλων, θα τοποθετηθούν συνολικά 12 γήπεδα, εκ των οποίων τα 8 θα αναλάβει ο Δήμος  και τα υπόλοιπα 4 η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

«Η φυσικά αγωγή και οι αύλιοι χώροι είναι εξίσου σημαντικοί με τα μαθήματα, για τα παιδιά. Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για ένα έργο που θα συντροφεύει τα χιώτικα σχολεία για χρόνια», προσέθεσε ο Α. Αντωνίου, πρόεδρος σχολικών επιτροπών.

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση