8.12.2020 14:18

Αναμονή για την έγκριση αντιπλημμυρικών έργων περιμετρικά του αεροδρομίου

Με 4,4 εκ. ευρώ η Περιφερειακή Αρχή αποφάσισε να βάλει τέλος στις εικόνες πλημμύρας περιμετρικά του αεροδρομίου.

Ο Π. Μπουγδάνος σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα δήλωσε ότι «αναμένουμε την έγκριση της μελέτης για την αντιπλυμμηρική προστασία της περιοχής του αεροδρομίου». 

Το έργο θα έχει ύψος 4,4 εκ. ευρώ και θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση και του δρόμου στο Κοντάρι. 

«Στο Κοντάρι υπάρχει σοβαρό θέμα με τις πλημμύρες. Υπάρχει συγκέντρωση των υδάτων από του Γρού και την Στρατίδενα και σε όλες αυτές τις περιοχές τα νερά περνάνε περιμετρικά αλλά και από κάτω από το αεροδρόμιο και βγαίνουν στην θάλασσα. Επειδή οι διατομές των ομβρίων είναι μικρές και τα νερά είναι πολλά δημιουργούνται πλημμύρες.

Υποβάλλαμε μια μελέτη για την αντιπλυμμρυική προστασία του αεροδρομίου και της περιοχής του Κονταρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου έχει περίπου ύψος 4,4 εκ. € και έχει υποβληθεί στην διαχειριστική αρχή Βορείου Αιγαίου για έγκριση», δήλωσε. 

Συνολικά τρία έργα δρομολογούνται για την βελτίωση της εικόνας της περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο.  Συγκεκριμένα αφορούν την μετατόπιση του δρόμου του αεροδρομίου και την μελέτη κόμβων εισόδου και εξόδου, την δημιουργία χώρων στάθμευσης του αεροδρομίου και τέλος την παρέμβαση σε όλο το δίκτυο απορροής των ομβρίων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ