29.1.2018 16:57

Αλλάζουμε διαβάσεις μέχρι το 2020

467.837 ευρώ από την Περιφέρεια για να αλλάξουν τα πάντα στην πόλη

Λύση στο διαρκές πρόβλημα της πόλης της Χίου, αυτό των ανύπαρκτων διαβάσεων πεζών, έρχεται να δώσει η Περιφέρεια που ανακοίνωσε την ένταξη του έργου της κατασκευής προσβάσεων πεζών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Βορείου Αιγαίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 467.837,73 ευρώ και φορέας υλοποίησής του ο δήμος Χίου μέσω του Προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Με βάση την απόφαση ένταξης το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Αντικείμενο του έργου είναι η  κατασκευή προσβάσεων πεζών, δηλαδή πεζοδρόμια, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, ράμπες διευκόλυνσης προσβασιμότητας, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πεζών σε διάφορα σημεία της πόλης της Χίου.

Ο Δήμος Χίου ήδη έχει εκπονήσει σειρά μελετών που εκτός των άλλων προβλέπεται και η δημιουργία ανισόπεδων διαβάσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης. Τέτοια σημεία θα μπορούσαν να είναι οι διαβάσεις στην οδό Δημοκρατίας και στην οδό Πολυτεχνείου καθώς και έξω από τα σχολεία της πόλης, ώστε η διέλευση των μαθητών να καταστεί πιο ασφαλής σε σχέση με το παρελθόν.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ