2.1.2019 21:36

Αεροδρόμιο θέλουμε, ρεύμα θα έχουμε;

Ανεπάρκεια ισχύος ακόμα και για τη λειτουργία των φώτων του διαδρόμου προσαπογειώσεων και βλάβες στα αεροβοηθήματα εξαιτίας των διακοπών ρεύματος από ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ

Σε μία ευνομούμενη πολιτεία η Δικαιοσύνη θα είχε ήδη παρέμβει αναζητώντας ευθύνες σε όσους συνεχίζουν να παίζουν με την τύχη του νησιού. Ο λόγος για την ανεπάρκεια ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ να παρέχουν σε 24ωρη βάση ηλεκτρικό ρεύμα ακόμα και σε βασικές υποδομές του νησιού.

Τελευταίο θύμα των συνεχών διακοπών ρεύματος, το αεροδρόμιο Χίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» εξαιτίας των διακοπών ρεύματος προκλήθηκαν ζημιές σε αεροβοηθήματα, απαραίτητα για την προσέγγιση αεροσκαφών που προσεγγίζουν τον κρατικό αερολιμένα «Όμηρος» της Χίου.

Τις βλάβες επιβεβαίωσε στον «π» και στέλεχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τονίζοντας ότι εξαιτίας των διακοπών ρεύματος έχουν προκληθεί ζημιές σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του αεροδρομίου, χωρίς ωστόσο να έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες.

Δεν άναψαν τα φώτα

Χαρακτηριστικό των προβλημάτων είναι το γεγονός ότι ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι ικανές να παρέχουν επάρκεια ρεύματος ακόμα και στα φώτα του διάδρομου προσαπογειώσεων.

«Κανονικά τα papi lights (Precision approach path indicator), δηλαδή τα φώτα του διαδρόμου που είναι απαραίτητα για την προσέγγιση των αεροσκαφών με ασφάλεια, λειτουργούν με 380 volt. Όμως ο ΔΕΔΔΗΕ, σήμερα (2/1) έδωσε μόλις 300 volt με αποτέλεσμα να μην ανάψουν τα φώτα του διαδρόμου. Έτσι η Υ.Π.Α. απέστειλε σήμα στις εταιρείες προκειμένου να τροποποιήσουν τα δρομολόγια για μερικές ημέρες και να τα πραγματοποιούν πριν τη δύση του ήλιου», ανέφερε στέλεχος της Υ.Π.Α. στον «π».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί ότι αντίστοιχες καταστάσεις θα αποφευχθούν στο μέλλον.

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ