20.7.2018 15:51

1.800 κ.μ. νερού η κατανάλωση σε μία μόνο ντουζιέρα παραλίας του Βροντάδου !

Έκκληση από τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΝ Χίου να αποφεύγεται η σπατάλη νερού

Δημόσια έκκληση στους δημότες να αποφεύγουν για τον επόμενο ένα μήνα τη σπατάλη νερού και να περιορίζονται μόνο στις αναγκαίες χρήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο πιο ομαλά γίνεται το πρόβλημα της λειψυδρίας απηύθυνε ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως είπε παρά το πρόβλημα αρκετοί συμπολίτες μας επιμένουν να σπαταλούν άσκοπα το νερό αγνοώντας ότι αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό πολύ σύντομα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

Χαρακτηριστικό της σπατάλης του νερού είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, μία ντουζιέρα στην περιοχή της Δασκαλόπετρας όπου καταγράφηκε κατανάλωση 1.800 κ.μ. νερού μέσα σε μόλις 2 μήνες.

Αποκαθίσταται η βλάβη στις αφαλατώσεις

Σε ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι μόλις σήμερα παραλήφθηκε από τη ΔΕΥΑΝ Χίου το ανταλλακτικό για τη μεγάλη αφαλάτωση του Θόλους κόστους 12.000 ευρώ και το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί μέσα στην εβδομάδα ώστε η βλάβη να αποκατασταθεί.

Την ίδια ώρα πάντως που ο Δήμαρχος ανακοίνωνε την αντικατάσταση των βλαβών η ΔΕΥΑΝ Χίου ενημέρωνε για νέα βλάβη στις αφαλατώσεις του Μυλιγκά και του Θόλους εξαιτίας διακοπών ρεύματος της ΔΕΗ με συνέπεια την αδυναμία εφοδιασμού του δικτύου με νερό.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ