18.8.2023 12:52

ΚΞΓ House of English: 1ο βραβείο και πανελλαδική διάκριση στην ξενόγλωσση εκπαίδευση

Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Τα ELT EXCELLENCE AWARDS αποτελούν ένα διαγωνισμό - θεσμό αριστείας για την ξενόγλωσση εκπαίδευση. Συμμετέχουν τόσο δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, όσο και κέντρα ξένων γλωσσών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το ΚΞΓ House of English της καθηγήτριας Αγγλικών ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΟΠΑΝΟΥ-ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ έλαβε την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ με τη συμμετοχή του για τον τρόπο διδασκαλίας και μεθοδολογίας του, δίνοντας την ευκαιρία στο νησί μας να προβληθεί ανάμεσα σε σημαντικούς παράγοντες του ξενόγλωσσου εκπαιδευτικού χώρου.


-Τι σημαίνει για σας αυτή η επιτυχία;

Με τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό λάβαμε το πρώτο βραβείο ως η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας μας. 

Το HofE APP (House of English Educational Platform) σχεδιάστηκε με βάση τη μεθοδολογία που ακολουθούμε στα 11 χρόνια λειτουργίας του σχολείου μας και αποτελεί άρρηκτο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας που ακολουθούμε.

Το πρώτο βραβείο σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση για την εκπαίδευση μας δίνει μεγάλη χαρά καθώς αποτελεί μια συνολική αναγνώριση όλης της λειτουργίας μας ως Κέντρο Ξενόγλωσσης Διδασκαλίας.

-Σε ποια στοιχεία αποδίδετε αυτή σας τη βράβευση;

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας πίσω στο 2012 πέραν του ότι βασιζόμαστε στη συνεχή επιμόρφωση και καινοτόμες μεθοδολογίες, παρέχουμε εξατομικευμένη διδασκαλία στους μαθητές μας σε «φροντιστηριακό» περιβάλλον.

-Δηλαδή;

Κάθε γονέας αναζητεί το καλύτερο για το παιδί του. Η πιο συνήθης ερώτηση που μας τίθεται αφορά τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα και κατά πόσο το μάθημα σε τάξη παραμένει αποδοτικό έναντι του ατομικού προγράμματος. 

-Με ποιο τρόπο το κατορθώνετε;

 • Η απάντησή μας σε αυτό έρχεται μέσα από τα μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις γλωσσομάθειας των μαθητών μας και την ολοένα αυξανόμενη εγγραφή νέων μαθητών. 
 • Στο House of English πάντα αξιολογούμε τακτικά τους μαθητές μας και τα τμήματα δημιουργούνται με βάση την ομοιογένεια στις γνωστικές επιδόσεις. 
 • Ο γονέας μπορεί να είναι βέβαιος πως το παιδί του προχωρά με στέρεα βήματα μιας και ακολουθούμε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και πλέον βραβευμένο πλάνο σπουδών
 • Επίσης, η επικοινωνία με το γονέα για την πορεία του μαθητή είναι συνεχής, ώστε να κατανοεί κάθε βήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

-Πώς η εκπαιδευτική σας πλατφόρμα βοηθά σε όλο αυτό;

 • Η εκπαιδευτική πλατφόρμα του Hofe App έρχεται να πλαισιώσει το μάθημα στην τάξη (ή και απομακρυσμένα) με επιπλέον εκπαιδευτικές σημειώσεις και ασκήσεις. 
 • Το μάθημα εμπλουτίζεται από δικό μας προσωποποιημένο υλικό για να καλύψουμε τις ανάγκες του κάθε παιδιού μέσα στην τάξη και δεν στηρίζεται απλά στα βιβλία που έχει ο μαθητής στην τσάντα του. 
 • Δεν χάνουμε πολύτιμο χρόνο αντιγράφοντας από τον πίνακα, αλλά αξιοποιούμε κάθε στιγμή με τους μαθητές μας παραγωγικά.
 • Στο τέλος κάθε μαθήματος αναρτάται το υλικό μελέτης για την επόμενή μας συνάντηση. Έτσι, προωθούμε τόσο την αυτόνομη μελέτη του κάθε παιδιού, όσο και την οργάνωση και αυτενέργειά του.
 • Παράλληλα, ο γονέας μπορεί εύκολα να γνωρίζει πώς κυμαίνεται η πορεία του μαθήματος και να επιβεβαιώνει τη σωστή επιλογή του για την μεταξύ μας συνεργασία. 

-Ποια θα είναι η μετέπειτα πορεία σας μετά από αυτή σας τη βράβευση;

 • Ήδη έχει ζητηθεί η αρθρογραφία μας σε ξενόγλωσσα εκπαιδευτικά περιοδικά και συνεχίζουμε δυναμικά!
 • Εντάσσουμε συνεχώς στο πρόγραμμα σπουδών μας μεθόδους που ενισχύουν τη βιωματική μάθηση ήδη από τις μικρές ηλικίες.
 • Εμπλουτίζουμε διαρκώς το πρόγραμμα ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ…ΕΥΚΟΛΙΕΣ για τα παιδιά μας με εξειδικευμένες μαθησιακές ανάγκες. 

Το μυστικό είναι να μην επαναπαύεσαι ποτέ! 

Κινούμαστε πάντα με αγάπη για αυτό που κάνουμε και προσπαθούμε να καινοτομούμε στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης με σταθερά ανοδικά βήματα σε όλη την πορεία μας.

Η βράβευση αυτή αποτελεί απλά ένα ακόμα σταθμό που κατακτήσαμε και συνεχίζουμε το εκπαιδευτικό μας ταξίδι παρέα με όλους εσάς!

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ