20.1.2021 12:14

Στοίχημα για τη δημοτική αρχή ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της 5ετίας

«Στόχος όλα τα έργα να έχουν συνάφεια μεταξύ τους», λέει ο Γιάννης Ξενάκης

Μία από τις πιο σοβαρές διαδικασίες, αυτή της χάραξης στρατηγικής σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, τον λεγόμενο επιχειρησιακό σχεδιασμό, ξεκίνησαν να συντάσσουν οι Υπηρεσίες του Δήμου Χίου, προκειμένου να θέσουν στόχους για την επόμενη 5ετία.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός περιλαμβάνει 3 βασικά στάδια.

Το πρώτο είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός, που προσεχώς θα παρουσιαστεί στην Εκτελεστική Επιτροπή και στη συνέχεια θα οδηγηθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθεί το δεύτερο στάδιο που είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και τρίτο και τελευταίο στάδιο οι δείκτες παρακολούθησης και αξιολόγησης.

Όπως δήλωσε ο κ. Ξενάκης, στην παρούσα φάση, ολοκληρώνεται ο στρατηγικός σχεδιασμός, ο οποίος περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ της περιοχής του Δήμου και εστιάζει σε βασικούς τομείς όπως το περιβάλλον, τα δίκτυα και οι υποδομές, η απασχόληση, οι υπηρεσίες παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού κ.α..

Στην επόμενη φάση που είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός θα υπάρξει εξειδίκευση των έργων ανά περιοχή, οπότε και θα αποτυπωθεί πλήρως το αναπτυξιακό προφίλ που θέλει να δώσει η παρούσα Δημοτική Αρχή στο νησί.

Σημαντικό, σύμφωνα με τον Γιάννη Ξενάκη, είναι το γεγονός ότι, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου έχουν λάβει εντολή προκειμένου τα προτεινόμενα έργα να έχουν συνάφεια μεταξύ τους και να μην πρόκειται για μεμονωμένες παρεμβάσεις.

Αυτό όπως είπε, αποτυπώνεται ήδη, στην περίπτωση των αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη και περιμετρικά από αυτή, που έρχονται να αντιμετωπίσουν άπαξ το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων.

Ο ίδιος πάντως, επιφυλάχθηκε αμέσως μετά την κατάθεση παρατηρήσεων από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, να δώσει περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το 5ετές πλάνο της Δημοτικής Αρχής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ