5.8.2020 17:03

Χείρα συνδημιουργίας από τον Δήμαρχο σε στελέχη της "Πρωτοβουλίας"

«Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το κοινό καλό»

Να διευκολύνει τους δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας» που ανοιχτά επιθυμούν τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, επιχειρεί μέσα από ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Χίου, σχολιάζοντας την παρέμβαση της παράταξης Βουρνού.

Σε αυτή ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, αναφέρεται στο εκλογικό σύστημα, λέγοντας ότι αυτό ναι μεν στέρησε τη δυνατότητα αυτοδύναμης δημοτικής διοίκησης, ωστόσο έδωσε τη δυνατότητα συμπόρευσης και συνεργασίας των δημοτικών παρατάξεων.

Μακριά από κάθε διάθεση αντιπαράθεσης και αντιπαλότητας, ο κ. Κάρμαντζης, σημειώνει ότι τείνει χείρα συσπείρωσης, ενότητας και συνδημιουργίας μακριά από την απομονωτική λογική παραταξιακών προσκομμάτων.

Αναγνωρίζει δε, ότι εντός της «Πρωτοβουλίας» υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν στο κοινό καλό, καταλήγοντας ότι η Δημοτική αρχή και τους αναγνωρίζει αλλά κυρίως τους προσκαλεί να ακολουθήσουν και να συνδράμουν στη μεγάλη και κοινή προσπάθεια.

Αναλυτικά σημειώνει:

Σχετικά με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή επισημαίνονται τα εξής:

Το αναλογικό εκλογικό σύστημα, ως γνωστόν στέρησε τη δυνατότητα αυτοδύναμης δημοτικής διοίκησης. Ωστόσο, αυτήν τη φορά ο Νομοθέτης έδωσε τη δυνατότητα συμπόρευσης και συνεργασίας των δημοτικών παρατάξεων, προκαλώντας και προσκαλώντας συγχρόνως όσους έχουν εκλεγεί να συμπορευθούν σε μία κοινή πορεία.

Η Δημοτική Αρχή έχει ως απαρέγκλιτη πρόθεση, στόχο, φιλοδοξία και δέσμευση η πορεία αυτή να είναι ανοδική, δημιουργική και επωφελής για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο ο Δήμαρχος πάντα με θετική διάθεση και χωρίς την απομονωτική λογική παραταξιακών προσκομμάτων, έτεινε και τείνει τη χείρα για συσπείρωση, ενότητα και συνδημιουργία.

Άλλωστε, σε προεκλογικό επίπεδο αυτός ήταν και ένας κοινός δεσμευτικός τόπος. Τούτη την ώρα όμως μπορεί να γίνει πράξη. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το κοινό καλό.

Αυτούς τους ανθρώπους, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή τους αναγνωρίζει και τους προσκαλεί να ακολουθήσουν  και να συνδράμουν στη μεγάλη και κοινή προσπάθεια. Για το νησί μας, τον ιδιαίτερο τόπο μας, για τους ανθρώπους μας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ