5.8.2020 0:22

Εμμένει η «Πρωτοβουλία», εμμένουν και τα στελέχη της;

Ανακοίνωση από τον συνδυασμό Βουρνού αλλά και ενδοπαραταξιακή διάσταση απόψεων για τη συνεργασία με Κάρμαντζη

Το θέμα της συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του συνδυασμού Βουρνού, απασχόλησε τη συγκέντρωση μελών της «Πρωτοβουλίας» αργά το απόγευμα της Τρίτης 4/8, με δεδομένο ότι από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου ετοιμάζεται για σειρά αλλαγών στο δημοτικό σχήμα από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Σε αυτό το πλαίσιο τα στελέχη της "Πρωτοβουλίας" συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη δημοτική αρχή σε νέα βάση, κι αυτό με δύο δεδομένα.

Πρώτον ότι ο Δήμαρχος παρά την έντονη κριτική που του ασκείται επιμένει σε συνεργασία με τις αντιπολιτεύσεις και δεύτερον ότι τουλάχιστον 3 πρόσωπα από την παράταξη Βουρνού είναι θετικά σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, με τα δύο μάλιστα από αυτά να είναι έτοιμα να έρθουν σε ρήξη με τον συνδυασμό τους, αν η «Πρωτοβουλία», συνεχίσει το σκληρό ροκ κατά Κάρμαντζη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» που τάσσονται ανοιχτά υπέρ της συνεργασίας τονίζουν στον «π» ότι εξελέγησαν με  ένα νόμο που επιτάσσει τις συνεργασίες και συνεπώς δεν τίθεται θέμα ηθικής για το αν θα συνεργαστούν με μία παράταξη που προεκλογικά κονταροχτυπήθηκαν έντονα.

Από την άλλη ο σκληρός πυρήνας της «Πρωτοβουλίας» που κομματικά ναι μεν ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, έχει όμως σταθεί απέναντι από τον Δήμαρχο Χίου δεν επιθυμεί τη συνεργασία θέτοντας παρασκηνιακά ακόμα και ζήτημα διαγραφών, κάτι το οποίο, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζονται να αγνοήσουν οι υπέρμαχοι της συνεργασίας.

Ως πρώτη αντίδραση πάντως η «Πρωτοβουλία» εξέδωσε ανακοίνωση, αμέσως μετά τη συνάντηση στην οποία αναφέρει:

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν κρούσεις στην παράταξή μας, από στελέχη της Δημοτικής Αρχής, για συμμετοχή στη διοίκηση του Δήμου Δημοτικών Συμβούλων μας ως Αντιδημάρχων. Το θέμα τέθηκε για συζήτηση μεταξύ των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της “Πρωτοβουλίας για τη Χίο” και αποφασίστηκε ότι η παράταξή μας εμμένει στις προηγούμενες θέσεις της για το θέμα, και περιμένει τις θεσμικές πρωτοβουλίες του Δημάρχου, όπως τον έχουμε καλέσει και στο παρελθόν.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ