15.4.2024 11:58

Κάρμαντζης σε Μαλαφή: «4 μήνες τώρα μνημονεύετε έργα με κόλλυβα άλλων»

Προφανώς ο κ. Μαλαφής ο οποίος δεν τα πάει καλά με τα ελληνικά ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει το βαρύ φορτίο της παρακαταθήκης των έργων που του παραδώσαμε για αυτό και γλώσσα βγάζει και επαίρεται για πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζει ούτε την διαδρομή τους ούτε τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν για να σωθούν έργα αλλά και να ολοκληρωθούν.

Ο δημοτικός κήπος παρελήφθη από την προηγούμενη δημοτική αρχή με μια αρχιτεκτονική μελέτη και προϋπολογισμό του έργου 1.500.000 ευρώ. Προχωρήσαμε άμεσα και ολοκληρώσαμε τις ηλεκτρομηχανολογικές και άλλες απαιτούμενες μελέτες και φθάσαμε με διεκδικήσεις το ύψος του ποσού της κατασκευής του έργου στα 3.800.000 ευρώ χωρίς να χαθεί η ένταξη του έργου το οποίο στην συνέχεια δημοπρατήσαμε. Ναι, είχαμε εμπλοκή με την απομάκρυνση επιχειρήσεων περιμετρικά του κήπου που ήταν η βασική αιτία καθυστέρησης του έργου. Προχωρήσαμε δικαστικά και πριν παραδώσουμε τον δήμο στην νέα δημοτική αρχή είχαμε τακτοποιήσει δικαστικά και τελεσίδικα την απομάκρυνση των επιχειρήσεων και την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου.

Αλήθεια, που συνέβαλε -έστω μία τρίχα- η νέα δημοτική αρχή στο συγκεκριμένο έργο αλλά και σε δεκάδες ακόμα έργα που εκτελούνται με δικη μας παρακαταθήκη; Για ποια έπαρση μιλάτε, κύριε Μαλαφή, και για ποια ψαλίδια εγκαινίων που θα μας χαρίσετε, όταν εσείς απουσιάζετε από την Χίο, ενώ τα δρομολογημένα από εμάς έργα προχωρούν σχεδόν στον αυτόματο, δείγμα και αυτό της δικής μας προσπάθειας και του σωστού μας προγραμματισμού.

Έχετε καταλάβει ότι μνημονεύετε επίμονα 4 μήνες τώρα όλα αυτά τα έργα με κόλλυβα άλλων και με περίσσιο θράσος, όταν σε όλα αυτά που διαλαλείτε δεν έχετε συμβάλει ούτε ψίχουλο αλλά λειτουργείτε ως κατακτητής με λάφυρο τον Δήμο και τη λογική του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω»; Ψάξτε λοιπόν λίγο τις λέξεις «ντροπή» και «φιλότιμο», αν υπάρχουν…

Η Σύμπραξη Δημιουργίας εδώ θα είναι για να υπενθυμίζει στον Χιώτικο Λαό καθημερινά το χθες το σήμερα και το αύριο. Και επειδή αναφέρεστε στο εκλογικό αποτέλεσμα σας υπενθυμίζουμε ότι η Σύμπραξη Δημιουργίας ήλθε πανηγυρικά πρώτη με 36 τοις εκατό και με επιβράβευση του έργου μας υπό απίστευτες διοικητικά δυσκολίες και όχι μόνο και εσείς ακολουθήσατε με 28 τοις εκατό. Όσο για την δεύτερη Κυριακή είναι γνωστό το τι έγινε και ρωτήστε εκείνους που σας εμπιστεύτηκαν τι λένε τώρα, πριν συμπληρωθούν οι 100 μέρες θητείας σας.

Τα υπόλοιπα στην πορεία…

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ