14.1.2021 13:32

«Καμία συζήτηση για δομή 500 ατόμων αν δεν υπάρξει πρώτα αποσυμφόρηση»

Ξεκάθαρη θέση Τριαντάφυλλου για μεταναστευτικό και νέα δομή

Σειρά ζητημάτων που άπτονται τόσο της λειτουργίας του Δήμου Χίου όσο και του μείζονος θέματος της διαχείρισης του μεταναστευτικού, ιδιαίτερα μετά και την απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Χίου που διατάσσει την επιστροφή της ΒΙ.ΑΛ. στον Δήμο, έθιξε στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος.

«Δομή καταγραφής και ταυτοποίησης 500 ατόμων αν…»

Ανοίγοντας τον κύκλο των ερωτήσεων ο «π» ζήτησε την άποψη του Κώστα Τριαντάφυλλου βάσει της εκφρασμένης άποψης του Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, να επισπεύσει τις διαδικασίες για δημιουργία νέας δομής εκτός αστικού ιστού.

Ο κ. Τριαντάφυλλος προέτρεψε τον Υπουργό να μη ασκήσει έφεση επί της αρχικής απόφασης και να παραμείνει πιστός στη δέσμευσή του για αποσυμφόρηση της Χίου, σεβόμενος παράλληλα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία μόνο μίας δομής για ταυτοποίηση και καταγραφή, 500 ατόμων.

«Είναι σαφές ότι η Χίος δεν δέχεται καμία υπερδομή έτσι όπως έχει παρουσιαστεί μέσα από τα φαραωνικού τύπου σχέδια της Κυβέρνησης και του Υπουργού Μετανάστευσης. Αυτό που εμείς λέμε είναι το νησί να σηκώσει μόνο το βάρος που του αναλογεί», ξεκαθάρισε ο Κώστας Τριαντάφυλλος λέγοντας ότι η συζήτηση για τη δομή των 500 ατόμων θα μπορεί να ανοίξει μόνο σε περίπτωση που το Υπουργείο Μετανάστευσης υλοποιήσει τη δέσμευσή του για αποσυμφόρηση του νησιού, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ερωτώμενος εκ νέου από τον «π» αν η «Συμμαχία Αξιών» θα επιχειρήσει την επικαιροποίηση της απόφασης του Δ.Σ. για το μεταναστευτικό, ο ίδιος απάντησε ότι δεν συντρέχουν λόγοι να υπάρξει συζήτηση του θέματος εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, τουλάχιστον όσο ο αριθμός των μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ. παραμένει υψηλός.

«Θέλω τέλος να διευκρινίσω ότι όταν λέμε για δομή 500 ατόμων, δεν θα είναι κατ επίφαση και αργότερα θα μετατραπεί σε δομή 3 ή 4.000 ατόμων», δήλωσε ο ίδιος.

 

Κριτική στη δημοτική αρχή

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο Κώστας Τριαντάφυλλος άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή, ειδικότερα για το θέμα των απευθείας αναθέσεων, λέγοντας ότι σε μία περίοδο κρίσης, θα πρέπει ο Δήμος να είναι κοντά σε όλους τους επαγγελματίες δημοσιοποιώντας τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος στο site του Δήμου Χίου.

Παράλληλα προέταξε ως βασική προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, λέγοντας ότι με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του, θα διευκολυνθεί ο Δημότης αλλά και το προσωπικό του Δήμου, σε καθεστώς μάλιστα πανδημίας.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω ο επικεφαλής της «Συμμαχίας» έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα αθλητισμού και πολιτισμού, λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση των σωματείων και των συλλόγων του νησιού που έχουν πληγεί από την πανδημία ενώ προέταξε την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων της Χίου όπως το Δημοτικό Στάδιο Χίου.

Κλείνοντας ο Κώστας Τριαντάφυλλος σημείωσε ότι, η «Συμμαχία Αξιών», θα συνεχίσει την εποικοδομητική αντιπολίτευση, υπενθυμίζοντας ότι σχεδόν το 98% των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ομόφωνες, διατηρώντας όμως, όπως είπε, το δικαίωμα της σκληρής αντιπολίτευσης απέναντι στη Δημοτική Αρχή, σε περιπτώσεις που θεωρεί πλήττονται τα συμφέροντα του Δήμου αλλά και του Δημότη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ