15.6.2023 14:17

Χίος Μπροστά - Πλήθος εφαρμόσιμων προτάσεων για τις αστικές παρεμβάσεις στο νησί - Βίντεο

Το πλέγμα προτάσεων για τις παρεμβάσεις στον αστικό ιστό του νησιού, παρουσίασε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασίλη.

Όπως επισημάνθηκε οι συγκεκριμένες προτάσεις, αφορούν στις αστικές παρεμβάσεις, καθώς αποτελούν ιδίως στο ΕΣΠΑ, ειδικό κεφάλαιο χρηματοδότησης.

«Είναι επιλογή μας να ανοίξουμε την προγραμματική συζήτηση, το κάνουμε και με τις παρεμβάσεις μας αυτές, ώστε να γνωρίζουν οι δημότες τι λέμε. Προεκλογικά θα ακουστούν πολλά. Εξ αυτών κάποια μεγαλεπίβολα. Κάποιοι έχουν εθιστεί στο να ονομάζουν έργα που δεν γνωρίζουν ούτε το εάν, ούτε το πώς θα γίνουν. Τα ονομάζουν και μετά φταίνε όλοι οι άλλοι που δεν υλοποιούν τις φαντασιώσεις τους», ανέφερε εισαγωγικά ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Καραβασίλης

Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του συνδυασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο κατατέθηκε σειρά προτάσεων όπως τα θέματα της ασφάλειας των σχολείων, το θέμα των εγκαταλελειμμένων και ετοιμόρροπων κτιρίων, το θέμα της σχολικής στέγης, της μεταφοράς των φυλακών εκτός αστικού ιστού, της οδικής ασφάλειας (με αφορμή τις νησίδες στο νοσοκομείο), των παράνομων επεμβάσεων στον αιγιαλό ( Ιούλιος του 2020).

«Δυστυχώς η παρούσα Δημοτική Αρχή σφύριζε αδιάφορα και πιπιλάει ακόμη τη μαστίχα της υπονόμευσης, αντί να αξιοποιεί τις προτάσεις μας. Αλλά οι δημότες γνωρίζουν πλέον καλά ότι έχουμε τη χειρότερη δημοτική αρχή που δεν μπορεί να υλοποιήσει ούτε τα πλέον ώριμα έργα και εμφανίζει ως «επανάσταση» τα μέτρα άσφαλτο του στρώνει», τόνισε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ενός ενιαίου σχεδιασμού ο οποίος να έχει συμφωνηθεί και να υλοποιείται.

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουμε αποσπασματικές παρεμβάσεις, χωρίς ενιαία συνοχή και πολλές φορές αντιφατικές.

Κάνουμε για παράδειγμα αντικατάσταση πλακών στα πεζοδρόμια και δεν ασχολούμαστε εάν το πεζοδρόμιο οδηγεί στο πουθενά ή εάν στο τέλος της αντικατάστασης δεν υπάρχει πεζοδρόμιο.

Οι προτάσεις μας για τη στρατηγική βελτίωσης της αστικής περιοχή της Χίου (αλλά και των οικισμών) στηρίζονται σε καλές πρακτικές που έχουν ήδη εφαρμοστεί. Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην ανάπτυξη της λειτουργίας της πόλης και τη βελτίωση της κινητικότητας», ανέφερε.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης το λόγο έλαβαν:

Ο Σταμάτης Σαραντινός που παρουσίασε τους τρεις βασικούς πυλώνες, τις βασικές προϋποθέσεις για να πετύχουν οι όποιες παρεμβάσεις.

Ο Χρήστος Καραχάλιος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που προτείνονται και μπορούν να γίνουν σε βάθος χρόνου.

Ο Γιώργος Αγιωργούσης στις προτάσεις για έργα που μπορούν να γίνουν άμεσα, με χρηματοδότηση στην τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδο

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ