9.6.2021 7:50

Γιάννης Καραβασίλης: "Απαιτείται συναίνεση και τεκμηρίωση για τον αναπτυξιακό οργανισμό"

Η υπόθεση του Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Χίου – Οινουσσών – Ψαρών που έχει έρθει εκ νέου ως θέμα στην οικονομική επιτροπή του Δήμου απαιτεί σοβαρή τεκμηρίωση και συναίνεση.

Ως Χίος Μπροστά εκθέσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο τον προβληματισμό μας τόσο για τη σκοπιμότητα ίδρυσής της όσο και για την ανάγκη να τεκμηριωθεί η μη ζημιογόνος για τους δημότες λειτουργία της.

Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται να είναι ξεκάθαρος ο προγραμματιζόμενος ρόλος της, να μην ανταγωνίζεται αλλά να συμπληρώνει τις δημοτικές υπηρεσίες και άλλες εταιρίες που συμμετέχει ο Δήμος (πχ ΕΤΑΧ) και κυρίως να εξασφαλιστεί ότι θα λειτουργήσει χωρίς τελικά να επιβαρυνθούν οι δημότες. Έχουμε ζήσει στο παρελθόν επιτυχημένες αλλά και αποτυχημένες πορείες αναπτυξιακών εταιριών στη Χίο.

Για τους ανωτέρω λόγους ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση αφού εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας , να επιστρέψει εκ νέου στο ΔΣ, για την λήψη τελικής απόφασης. Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να υλοποιηθεί πριν ληφθεί η όποια απόφαση στην οικονομική επιτροπή, τόσο για τυπικούς λόγους όπως η υποχρέωση να τηρηθεί η απόφαση, όσο και για λόγους ουσιαστικούς. Είναι προφανές επίσης ότι η βιασύνη της δημοτικής αρχής για το συγκεκριμένο θέμα, η αθέτηση του όρου του ΔΣ και η διαφαινόμενη προσπάθεια χειραγώγησης του οργανισμού πριν αυτός καν συσταθεί , δεν αποτελεί εχέγγυο για την λειτουργία του προς όφελος των δημοτών.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει το θέμα από την οικονομική επιτροπή και να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο βαθμό που ο Αναπτυξιακός Οργανισμός αποτελεί ένα κρίσιμο εργαλείο για την προοπτική των τριών δήμων μας ,χρειάζεται η προσπάθεια εκτός από το να είναι πλήρως τεκμηριωμένη ,να λάβει τη συναίνεση, εάν είναι δυνατό, όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ