17.6.2020 20:27

«Η διακυβέρνηση του Δήμου δεν είναι παιδική χαρά κ. Καραβασίλη»

Παρέμβαση του συνδυασμού «Σύμπραξη Δημιουργίας» στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Χίος Μπροστά»

Στα ύψη οδηγείται η πολιτική σύγκρουση μεταξύ των συνδυασμών Κάρμαντζη και Καραβασίλη με αφορμή την ανακοίνωση «Χίος Μπροστά» για το μεταναστευτικό.

Σε απάντηση ο συνδυασμός «Σύμπραξη Δημιουργίας» του Δημάρχου κάνει λόγο για έλλειψη πολιτικού σεβασμού, χαμηλού επιπέδου λεκτικές εξυπνάδες ενώ παρομοιάζει τη συμπεριφορά του «Χίος Μπροστά» ως παιδική χαρά και τη συμπεριφορά του Γιάννη Καραβασίλη ως «πρωτόμπαρκου» χωρίς εμπειρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Σύμπραξης Δημιουργίας»

Διαβάζοντας την ειρωνική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ του κ. Καραβασίλη με τίτλο «ησυχία και ο κ. Δήμαρχος γνωμοδοτεί», η οποία βρίθει από διαστρέβλωση, παραπληροφόρηση και στοιχεία απολιτίκ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Ο Δήμαρχος απάντησε σε ερωτήματα του κ. Καραβασίλη, όπως προβλέπεται και θεσμικά και εκ του νόμου με τον προσήκοντα σεβασμό σε μία δημοτική παράταξη, δίχως προσβολές και χαμηλού επιπέδου λεκτικές εξυπνάδες.

Σε αυτήν τη βάση γίνεται  αντιληπτό το ότι δεν κατανοήθηκε η απάντηση του Δημάρχου από το ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ για τον εξής απλούστατο λόγο. Ο Δήμος είναι ένα πλοίο που ταξιδεύει και χρειάζεται να έχει γνώση και εμπειρία. Σίγουρα, ο πρωτόμπαρκος δεν μπορεί να  κατανοήσει τα της γέφυρας και της διακυβέρνησης, αφού χρειάζεται αρκετός χρόνος και θέληση για να αποκτηθεί η γνώση και η εμπειρία.

Αυτό, ωστόσο, που δεν γίνεται αποδεκτό είναι η έλλειψη πολιτικού σεβασμού, η υπέρβαση των ορίων, ο εμπαιγμός και η διάθεση ετεροκατεύθυνσης. Σε αυτήν τη δίνη κινούμενη η ανακοίνωση του κ. Καραβασίλη και του ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ υβρίζει το Δήμαρχο και τον Υπουργό και Βουλευτή Χίου, λησμονώντας ότι η διακυβέρνηση δεν είναι ούτε παρέα ούτε παιδική χαρά.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμη για το στυλ και την αισθητική που αντιπροσωπεύει η πρωτόλεια και λαϊκιστική πολιτική της παράταξης του κ. Καραβασίλη, ωστόσο μη κινούμενη η Σύμπραξη Δημιουργίας σε αυτή τη διάσταση θα αρκεστούμε στο να τους παραινέσουμε να έχουν υπομονή και σεβασμό στους θεσμούς και τις επιλογές του συνόλου των συμπολιτών μας. Τους προτρέπουμε δε, να μην εκτίθενται με αλλεπάλληλα πλέον λάθη, μηδενιστικές τακτικές, αδικαιολόγητες και αχαρακτήριστες εν πολλοίς συμπεριφορές. Τέλος, ας προσέξουν, γιατί η ημιμάθεια, ως γνωστόν είναι χειρότερη της αμάθειας…

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ