16.6.2020 13:40

Συνδυασμός Καραβασίλη: «Απαξιώνεται η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Για απροκάλυπτη απαξίωση της ομόθυμης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού κατηγορεί μέσα από ανακοίνωσή του, τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά», του Γιάννη Καραβασίλη.

Παράλληλα ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης προσάπτει στον Δήμαρχο, προσπάθεια διευκόλυνσης του Νότη Μηταράκη, υπενθυμίζοντας ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου «ειδικά για το μέλλον της Χίου είναι απαραβίαστη ρότα της ενέργειας του κάθε Δημάρχου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδυασμού Καραβασίλη:

Τι κάνετε Δήμαρχε για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ, την καθαριότητα, τη νομική στήριξη των κατοίκων του Χαλκειούς, το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και τη δημιουργία κέντρου μόνο καταγραφής και ταυτοποίησης στη Χίο 500 ατόμων;

Γνωμοδοτώ!

Αυτή είναι κυριολεκτικά η απάντηση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη στη γραπτή ερώτηση του συμβούλου του συνδυασμού μας Χίος Μπροστά Σταμάτη Σαραντινού.

Η απροκάλυπτη πλέον απαξίωση της ομόθυμης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στη Χίο καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι ο κ. Δήμαρχος κοροϊδεύει το σύνολο της χιακής κοινωνίας και ειδικότερα τους Χαλκούσους.

Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για κανένα από τα δεκαεφτά σημεία της απόφασης (άμεση αποσυμφόρηση ΒΙΑΛ, εντατική καθαριότητα των γύρω χώρων, νομικές ενέργειες στήριξης του Χαλκειούς ,απαίτηση απόδοσης του κτιρίου της ΒΙΑΛ στον δήμο, αστυνόμευση, νομικές ενέργειες για την άρση του γεωγραφικού περιορισμού κλπ, μόνο δραστηριότητες καταγραφής και ταυτοποίησης στη Χίο σε δομή 500 ατόμων ολιγοήμερης παραμονής κ.λπ).

Η μόνη του συνεισφορά είναι να διευκολύνει τον φίλο του Υπουργό στους σχεδιασμούς δημιουργίας επιπλέον δομών, στέλνοντας γνωμοδοτικά - κατά πάσα πιθανότητα - αιτήματα ιδιωτών για ενοικιάσεις χώρων, και να ωρύεται παρουσία καμερών για την «κακή» σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν συναινεί στην καταδίκη της Χίου σε αποθήκη ψυχών.

Αλήθεια με τέτοιο σεβασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις αποφάσεις του θέλει να
πορευτεί ο κ. Δήμαρχος; Και ειδικά αυτές που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ευαγγέλιο; Αυτή είναι η συναίνεση που ζητά; Λευκή επιταγή για την καταδίκη της Χίου;

ΥΓ Και για να προλάβουμε «κομψές» εκφράσεις του κ. Δημάρχου σε όποιους ασκούν κριτική για λάσπες και άλλα παρόμοια (για τα οποία ακόμη αναμένεται ανάκληση και συγγνώμη), του επισημαίνουμε ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ειδικά για το μέλλον της Χίου είναι απαραβίαστη ρότα της ενέργειας του κάθε Δημάρχου.

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ