14.5.2021 8:33

"Η δημοτική αρχή να μας ακούει γιατί οι προτάσεις μας οδηγούν σε λύσεις"

Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Η άγνοια (ακόμα και για την ύπαρξη προμελέτης) και στενομυαλιά της Δημοτικής Αρχής για το θέμα του ειδικού σχολείου θα στοίχιζε στους δημότες τουλάχιστον 200.000 €

Σήμερα ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Ξενάκης «ανακάλυψε» αυτό που από τον Ιανουάριο έχουμε επισημάνει: ότι η Εταιρία Κτηριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) θα μπορούσε να αναλάβει την μελέτη για το Ειδικό Σχολείο Χίου. Όταν το λέγαμε ,ήμασταν «λαϊκιστές, που πρότειναν ανέφικτες λύσεις».

Σήμερα γίνεται!

Σήμερα η Δημοτική Αρχή «ανακάλυψε» ότι μπορεί να γίνει η μελέτη από την ΚΤΥΠ και το κόστος να αναληφθεί από την εταιρία υποδομών, αφήνοντας το περιθώριο, 200.000 € να διατεθούν σε άλλες ανάγκες για την υποστήριξη των ΑμΕΑ.

Εμείς ως Χίος Μπροστά είχαμε αναλάβει την πρωτοβουλία μαζί με άλλους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης και το ΤΕΕ ,να συνεισφέρουμε στην εκπόνηση της μελέτης και στο πλαίσιο αυτό ήρθαμε σε επαφή με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Επίσης ενημερώσαμε την ΚΤΥΠ, όπου παραθέσαμε τα πρώτα στοιχεία για το θέμα.

Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεισφέρουμε (όπως ήδη έχουμε γνωστοποιήσει στον αντιδήμαρχο κ. Ξενάκη και την Τ.Υ. από τις 9/3) όπου ζητηθεί και για το συγκεκριμένο έργο και σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να υπάρξει ανάγκη.

Αναμένουμε στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο αναλυτική ενημέρωση για το θέμα.

Επιπλέον καλούμε την δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε εκπόνηση και κατάθεση σχεδιασμού, μετά από διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα, για τις υποδομές της εκπαίδευσης με την αξιοποίηση των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει η ΚΤΥΠ.

Η Δημοτική Αρχή που δεν θέλει και δεν μπορεί, καλά θα κάνει αντί να αντιπολιτεύεται τις αντιπολιτεύσεις να ακούει με προσοχή τις προτάσεις μας που οδηγούν σε λύσεις.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ