6.4.2017 15:03

ΒΙΝΤΕΟ- Δικαίωση Μπελέγρη για την τελευταία Λιμενική Επιτροπή

«Όλα έγιναν νόμιμα, δεν υπάρχουν υπερβάσεις σε κωδικούς», είπε ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Κέφης, καταρρίπτοντας τις κατηγορίες του Μανώλη Βουρνού κατά του Μ. Μπελέγρη

Καταρρίφθηκε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής υπό την προεδρία του Α. Κέφη, τα όσα διέδιδε ο Μ. Βουρνούς και το στενό του περιβάλλον για το «ατόπημα» του πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρη να ψηφίσει στην τελευταία συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής έργα ύψους 350.000 ευρώ, κάτι που οδήγησε τον Δήμαρχο να πει ότι με αυτή του την πράξη «έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης».

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δήλωσε ότι οι αναλήψεις υποχρεώσεων δεν δημιουργούν κανένα ζήτημα στον προϋπολογισμό, αφού το Λιμενικό Ταμείο έχει να λαμβάνει σημαντικά έσοδα μέσα στο 2017. Παρόλα αυτά προχώρησε σε ανάκληση των τελευταίων αποφάσεων για τυπικούς λόγους, αφού, όπως εξήγησε, αυτές απαιτούν απόφαση προέδρου και όχι Λιμενικής Επιτροπής. Ο ίδιος πάντως φάνηκε ενοχλημένος από την απουσία του Μ. Μπελέγρη, λέγοντας ότι θα περίμενε να είναι παρών για να προχωρήσει σε ενημέρωση σχετικά με τα έργα.  

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο απόθεμα και από ότι διαπίστωσα δεν υπάρχουν υπερβάσεις σε κωδικούς. Μίλησα με την εταιρία που συμβουλεύεται το Λιμενικό Ταμείο και η οποία πληρώνεται γι αυτό και μου είπαν προφορικά ότι η διαδικασία είναι πολύ νομίμη. Επιπλεόν ζήτησα από τη συγκεκριμένη εταιρία να μου κάνει έγγραφο ότι η τροποποίηση και οι αποφάσεις της τελευταίας Λιμενικής Επιτροπής τηρούν όλους τους κανόνες του δημοσίου λογιστικού και της νομιμότητας ώστε να προχωρήσουμε κανονικά με την υπάρχοντα προϋπολογισμό», εξήγησε ο κ. Κέφης.

Σε ότι αφορά το ταμειακό υπόλοιπο που άφησε ο Μ. Μπελέγρης αυτό ανέρχεται στις 20 Μαρτίου στο 1.156.614 και οι υποχρεώσεις σε δρομολογημένα έργα τις 988.000 ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να υπολογίζονται η ανάληψη υποχρεώσεων των 350.000 ευρώ που ψήφισε η τελευταία Λιμενική Επιτροπή υπό την προεδρία του Μ. Μπελέγρη. «Το ότι τα δρομολογήμενα έργα ξεπερνάνε το ταμειακό υπόλοιπο δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί, αφού το ποσό των 350.000 ευρώ δεν είναι χρήματα που θα μας ζητηθούν αύριο το πρωί. Είμαστε στην αρχή του 2017 και μέχρι να κλείσει ο χρόνος θα έχουμε επιπλέον έσοδα κι έτσι θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις συγκεκριμένες δαπάνες», είπε κλείνοντας ο κ. Κέφης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ