10.4.2017 15:00

ΒΙΝΤΕΟ- Έκκληση Βουρνού σε Εισαγγελία και Αστυνομία για τον Ρουκετοπόλεμο

«Σταθμίστε καλά όλα τα δεδομένα μέχρι το Μ. Σάββατο και αναλάβετε τις ευθύνες σας», είπε ο Δήμαρχος αποκαλύπτοντας ότι θα κάνει Ανάσταση στον Βροντάδο

Σκληραίνει τη στάση του ο Δήμος Χίου σε ότι αφορά στην φετινή πραγματοποίηση του ρουκετοπόλεμου που 5 ημέρες πριν το βράδυ του Μ. Σαββάτου κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν το έθιμο θα πραγματοποιηθεί και κάτω από ποιες συνθήκες.

Με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωης της Χίου ο Μανώλης Βουρνούς έφερε για πρώτη φορά προ των ευθυνών τους Αστυνομία και Εισαγγελία καλώντας τους να σταθμίσουν καλά όλα τα δεδομένα μέχρι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, να λάβουν τις αντίστοιχες αποφάσεις καθώς και τις ανάλογες ευθύνες που τους αναλογούν.

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι τα τελευταία 15 χρόνια το έθιμο γιγαντώθηκε δημιουργώντας προβλήματα, ωστόσο όπως είπε, έχει διαπιστωθεί ότι έχει υπάρξει αισθητή μείωση των ρουκετών με αποτέλεσμα το έθιμο να επανέλθει στη φυσιολογική του κλίμακα.

«Οι άνθρωποι των δύο ενοριών έχουν καταφέρει να το προσαρμόσουν στον βαθμό του εθίμου και όχι τους φαντασμαγορικού θεάματος», είπε.

«Να αντιληφθούν τον κίνδυνο οι αρχές»

Ο Μανώλης Βουρνούς, αναφερόμενος στους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους (σημ. συντάκτη: δηλαδή την Αστυνομία και την Εισαγγελία, αφού δεν υπάρχουν άλλες εμπλεκόμενες αρχές), υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο διάλογος που έχει προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα λειτουργεί θετικά προς την κατεύθυνση της πραγματοποίησης του εθίμου σε ήπια κλίμακα.

«Αν δεν το κατανοήσουν άμεσα, υπάρχει ο κίνδυνος τα πράγματα να πάρουν ανεξέλεγκτη τροπή και να δημιουργηθούν μείζονα προβλήματα  και καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές και οι σοβαροί τραυματισμοί», εξήγησε  και κλείνοντας είπε: «Ο Δήμος της Χίου το δικό του κομμάτι το έχει εξαντλήσει, όχι μόνο τοποθετώντας σύρματα αλλά έχει δει την τάση και τη θέληση στον κόσμο να επαναφέρει το έθιμο στις σωστές διαστάσεις».

Κάλυψη στους αντιδημάρχους

Ερωτώμενος για το αν συμφωνεί ο ίδιος με το κάλεσμα των αντιδημαρχών, όσοι αγαπούν το έθιμο να βρεθούν το βράδυ του Μ. Σαββάτου στον Βροντάδο, απάντησε ότι οι δηλώσεις τους προφανώς εκπροσωπούν το σύνολο της δημοτικής αρχής.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα βρίσκεται στον Βροντάδο για την Ανάσταση, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή του να στηρίξει με κάθε τρόπο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου και της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου για πραγματοποίηση του εθίμου.  

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ