10.11.2023 15:19

Ακόμα μία μονάδα αφαλάτωσης στη Χίο δυναμικότητας 2.000 κ.μ. νερού ημερησίως – Βίντεο

Ακόμα μία μονάδα αφαλάτωσης προστέθηκε στη δυναμικότητα της ΔΕΥΑΝ Χίου το πρωί της Παρασκευής. Πρόκειται για νέα μονάδα, που μπορεί να ενισχύσει την παροχή νερού στο νησί με 2.000 κυβικά μέτρο νερό ημερησίως.

Στη σημασία των αφαλατώσεων, δεδομένης της παρατεταμένης ανομβρίας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, χαρακτηρίζοντάς τις ως εργαλείο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Ο Δήμαρχος Χίου και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ ευχαρίστηκαν σε προσωπικό επίπεδο τον κ. Νότη Μηταράκη καθώς όπως τόνισαν με την προσωπική του πίεση κατάφερε να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του έργου και να υλοποιηθεί.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι πιστεύει στις αφαλατώσεις κι ως εκ τούτου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Χίο, ενώ υπογράμμισε ότι “στόχος μας πρέπει να είναι για τα επόμενα χρόνια, στηριζόμενοι στην ήδη πολύ καλή δουλειά που έχει ήδη γίνει, να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, να γίνουν και οι τελικές επενδύσεις που απαιτούνται, ώστε να έχει ο Χιώτης νερό στη βρύση του και στην ποσότητα και στην ποιότητα που του αρμόζει. Από τη δικιά μου πλευρά, θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του τόσο σημαντικού στόχου“.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ