5.10.2023 11:44

Εμφύλιος στη Ν.Δ. της Χίου με τα SMS προώθησης υποψηφίων Κάρμαντζη και Στεφανή

Στα κάγκελα τα στελέχη Μαλαφή που γυρνούν τελευταία στιγμή την πλάτη τους στον Αλκιβιάδη Στεφανή εξαιτίας της προώθησης υποψηφίων του Σταμάτη Κάρμαντζη – Εσωτερικές διαμάχες και στο γαλάζιο περιφερειακό ψηφοδέλτιο

Τη μία γκάφα μετά την άλλη κάνουν τα στελέχη της Ν.Δ. στη Χίο, με τη ΝΟΔΕ Χίου σε ρόλο παρατηρητή να προσπαθεί τελευταία στιγμή, να επιβάλλει τάξη στα εσωκομματικά της, με στόχο να μην πληγεί η υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή.

Τα SMS από την ΟΝΝΕΔ

Όλα ξεκίνησαν στις 11 το πρωί της Πέμπτης 5/10/2023, όταν άρχισαν να αποστέλλονται μαζικά SMS με αποστολέα την ΟΝΝΕΔ Χίου, μέσα από τα οποία οι αποδέκτες, καλούνταν να ψηφίσουν έναν υποψήφιο από το ψηφοδέλτιο Στεφανή καθώς και άλλα στελέχη από τον συνδυασμό Κάρμαντζη.

Άμεση αντίδραση των στελεχών του Γιάννη Μαλαφή

Η συγκεκριμένη πρακτική, απλά κατέρριψε με τον πλέον επίσημο τρόπο την υποτιθέμενη ουδετερότητα της Ν.Δ. στα του Δήμου Χίου, με τα στελέχη του συνδυασμού «Χίος για Όλους» που πρόσκεινται στη Ν.Δ. να αντιδρούν έντονα, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό και μικροπολιτικά παιχνίδια παρότι είχε συμφωνηθεί να μην υπάρξει καμία απολύτως εμπλοκή του κυβερνώντος κόμματος στον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» τα τηλέφωνα πήραν φωτιά με πρώτους αποδέκτες τόσο τον κυβερνητικό Βουλευτή όσο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χίου, οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για την αποστολή των SMS, κατηγορώντας την ΟΝΝΕΔ για απερίσκεπτες ενέργειες.

Η ένταση μάλιστα έφθασε σε τέτοιο σημείο, που στελέχη συνδυασμού Μαλαφή διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να παρευρεθούν στη σημερινή ομιλία του Αλκιβιάδη Στεφανή.

Εσωκομματικές διαμάχες

Όπως αναμένονταν το συγκεκριμένο SMS, προκάλεσε τριγμούς ακόμα και μέσα στον συνδυασμό Στεφανή με υποψηφίους του να καλούν στην Αθήνα, καταγγέλλοντας αθέμιτες πρακτικές με στόχο την προώθηση συγκεκριμένων υποψηφίων.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ