ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

6.10.2020 14:00

μPOS: Ηλεκτρονικός παραγγελιοδόχος με άρωμα μαστίχας!

Τις τελευταίες δεκαετίες η ψηφιακή τεχνολογία έχει αρχίσει να αποποιείται τον μανδύα της «μόδας», με τον οποίο οι μαρκετίστες άλλων εποχών επιπόλαια την περιέβαλαν και ξεκίνησε να αποτελεί ένα σημαντικότατο και πλέον αναπόσπαστο γρανάζι στην κινητήριο μηχανή των επιχειρήσεων. Εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν και οι επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες έχουν πλέον στη διάθεσή τους ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να βελτιώσουν και να αυτοματοποιήσουν κάθε έκφανση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Ανάμεσα σε άλλα, η χιώτικη επιχείρηση ανάπτυξης λογισμικού bithub, του Πέτρου Κυλαδίτη, παρουσιάζει την πλέον εύχρηστη εφαρμογή ηλεκτρονικής παραγγελιοληψίας μPOS. Λογισμικό που αναπτύχθηκε εξ’ αρχής για να καλύψει αποκλειστικά τις ανάγκες της πλειονότητας των επιχειρήσεων εστίασης και δεν αποτελεί ένα υποσύνολο ή απόκομμα κάποιου πολύπλοκου συστήματος εμπορικής διαχείρισης.

Αυτή η στοχευμένη ανάπτυξη, δίχως εκπτώσεις σε κόπο και χρόνο υλοποίησης, σε συνδυασμό με τη στρατηγική ολικής ποιότητας και της προσήλωσης σε ανοιχτά πρωτόκολλα επικοινωνίας που εφαρμόζει το bithub στις διαδικασίες ανάπτυξης λογισμικού, έχει ως  αποτέλεσμα το μPOS να μην είναι απαιτητικό σε υπολογιστική ισχύ, να τρέχει ταχύτατα εκμεταλλευόμενο πλήρως τους υπολογιστικούς πόρους του μηχανήματος που εκτελείται και να λειτουργεί αξιόπιστα ακόμα και σε μεγάλο φόρτο εργασίας. Επίσης, απαλλαγμένο από τα βαρίδια άχρηστων λειτουργιών και λοιπών στοιχείων εντυπωσιασμού, η χρήση και η παραμετροποίησή του είναι πανεύκολη, επικεντρωνόμενη στις λειτουργίες της παραγγελιοληψίας, από την αρχή της καταχώρησης μέχρι το τέλος της εξυπηρέτησης.

Αναλυτικότερα, από πλευράς δυνατοτήτων, η εφαρμογή παραγγελιοληψίας μPOS υποστηρίζει απεριόριστους χρήστες με διαφορετικά δικαιώματα πρόσβασης, απεριόριστα τραπέζια τα οποία μάλιστα μπορούν να οργανωθούν σε διαφορετικούς χώρους ανάλογα με τις ανάγκες τις επιχείρησης, καθώς και απεριόριστες κατηγορίες προϊόντων, προϊόντα και επιλογές για το καθ’ ένα από αυτά, οι οποίες μάλιστα μπορούν να τροποποιούν την τελική τιμή του προϊόντος (πχ η επιλογή μεγαλύτερου μεγέθους καφέ), ενώ δεν λείπει και η βηματική προσαύξηση, όπου αυτή χρειάζεται (πχ μπάλες παγωτού σε λουκουμάδες). Επίσης υποστηρίζονται κεράσματα, ακυρώσεις, τμηματικές πληρωμές τραπεζιών, μεταφορά σε άλλα τραπέζια και αλλαγή χρέωσης της εξυπηρέτησης ενός τραπεζιού από έναν σερβιτόρο σε άλλο.

Στο κομμάτι των εκτυπώσεων, υποστηρίζονται όλοι οι θερμικοί εκτυπωτές που διαθέτουν οδηγούς για MS Windows, είτε είναι συνδεδεμένοι με USB, είτε είναι σειριακοί, είτε σε δίκτυο ενσύρματα ή ασύρματα, ή ακόμα και αν είναι κοινόχρηστοι με άλλα μηχανήματα. Μάλιστα υποστηρίζεται η τμηματική εκτύπωση της παραγγελίας σε διαφορετικούς εκτυπωτές εάν τα προϊόντα αυτής αφορούν διαφορετικούς χώρους (πχ εκτύπωση καφέδων και ποτών στο bar, εκτύπωση φαγητών στην κουζίνα). Και καθώς η έγκαιρη επικοινωνία αποτελεί κομβικό ρόλο στην ορθή λειτουργία μιας επιχείρησης εστίασης, εκτός από την εκτύπωση των παραγγελιών, η εφαρμογή υποστηρίζει την άμεση αποστολή μηνυμάτων, από τους χρήστες της, προς τους επιθυμητούς εκτυπωτές.

Για τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων δεν λείπει η αναλυτική καταγραφή των παραγγελιών, στην οποία μπορούν να ανατρέξουν ανά βάρδια ή ελεύθερα για όποιο διάστημα επιθυμούν. Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα προβολής συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων των πωλήσεων, ομαδοποιημένων κατά προϊόν, μέρα ή μήνα.

Καθώς το περιβάλλον εργασίας του μPOS βασίζεται σε web τεχνολογίες αιχμής, η πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του πραγματοποιείται από οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να τρέξει έναν web browser, είτε αυτός είναι υπολογιστής, είτε άλλη φορητή συσκευή, ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Η εμφάνιση μάλιστα παραμένει ενιαία και προσαρμόζεται κατάλληλα στις διαφορετικές αναλύσεις των οθονών.

Και παρ’ ότι web εφαρμογή, είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί ανεξάρτητα σε τοπικά ασφαλή ασύρματα δίκτυα, δίχως να απαιτεί οποιαδήποτε σύνδεση με το διαδίκτυο. Έτσι, εξασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητά της ακόμα και σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν διαθέτουν κάποιου είδους σύνδεση με το διαδίκτυο!

Επιπλέον πληροφορίες για την πλατφόρμα ηλεκτρονικής παραγγελιοληψίας μPOS, μπορείτε λάβετε επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 2271102528, στον ιστότοπο http://www.bithub.gr/  ή μέσω facebook messenger στο https://fb.com/bithub.gr ενώ μη διστάσετε να δείτε ζωντανά τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του συστήματος στα γραφεία της επιχείρησης, στην οδό Δημογεροντίας 28 στη Χίο (https://g.page/bithub), κατόπιν ραντεβού.

 

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ