21.12.2020 11:13

Γιατί να επιλέξετε ένα δάπεδο βινυλίου

Κατά την ανακαίνιση της κατοικίας ή του χώρου εργασίας είναι πολλά αυτά που πρέπει να ληφθούν υπ όψιν από την ομάδα ανακαίνισης προκειμένου η αναδιαμόρφωση του χώρου να είναι ολική και επιτυχημένη. Εκτός από τις βασικές επιδιορθώσεις στα κουφώματα, την αλλαγή χρωμάτων και επίπλων και την διακόσμηση είναι σημαντικό να μην παραμεληθεί η φροντίδα της στέγης και του πατώματος.

Ειδικότερα, τα πατώματα αποτελούν το τμήμα αυτό του σπιτιού το οποίο επιδέχεται μεγάλων φθορών με την πάροδο των χρόνων με αποτέλεσμα να καταστρέφει ολόκληρη την αισθητική του χώρου. Έτσι, είναι σημαντικό μια ολική ανακαίνιση να συμπεριλαμβάνει και την αλλαγή του δαπέδου ή εάν δεν έχει υποστεί σημαντική φθορά την επισκευή του.

Κατά την διάρκεια της αλλαγής του πατώματος είναι σημαντικό να είμαστε αρκετά προσεκτικοί όσον αφορά το υλικό που θα επιλέξουμε. Υπάρχουν πολλές λύσεις οι οποίες προσαρμόζονται στις ανάγκες των ενδιαφερόμενων ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε πελάτη αλλά και την γενικότερη αισθητική του χώρου.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ξύλινο δάπεδο, μωσαϊκό, πλακάκια και μικρότερα πλακίδια αλλά και μάρμαρα με το καθένα ξεχωριστά να διατίθεται σε μεγάλο εύρος τιμών. Μια πολύ εύκολη και οικονομική λύση η οποία έχει γίνει ευρέως γνωστή στον χώρο των ανακαινίσεων είναι η τοποθέτηση δαπέδου βινυλίου.

Πλεονεκτήματα ενός δαπέδου βινυλίου

Τα βινυλικά δάπεδα αποτελούν μια σύγχρονη πρόταση η οποία έχει μόλις λίγα χρόνια που έχει εισαχθεί στην λίστα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πατωμάτων. Τα πατώματα από βινύλιο αποτελούν μια λύση η οποία διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα και θετικά χαρακτηριστικά κάνοντας τα ιδανική επιλογή.

Το βασικότερο από αυτά είναι η ανθεκτικότητα του καθώς είναι ένα υλικό που δεν φθείρεται εύκολα ενώ την ίδια στιγμή είναι πολύ πρακτικό κατά το καθάρισμά του. Ταυτόχρονα, είναι αδιάβροχα, αντιολισθητικά και αντιβακτηριδιακά γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για συγκεκριμένους χώρους του σπιτιού σας αλλά και του επαγγελματικού σας χώρου όπως το μπάνιο ή η κουζίνα. 

Τα πατώματα βινυλίου θα ταιριάξουν υπέροχα στο χώρο σας και θα προσδώσουν μια μοντέρνα πινελιά καθώς η αισθητική τους είναι ιδιαίτερη. Μπορείτε να τα βρείτε σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια αλλά και σε διάφορες μορφές. Για παράδειγμα, το υλικό του βινυλίου διατίθεται σε μορφή ρολού, βινυλικής λωρίδας ή πλακιδίων που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά σχέδια καθώς τα συγκεκριμένα δάπεδα είναι διαθέσιμα σε μοτίβα όπως ξύλινο πάτωμα αλλά και σε απομιμήσεις πέτρας, γρανίτη και μπετόν. 

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των συγκεκριμένων δαπέδων είναι το πάχος τους, καθώς είναι αρκετά λεπτά, μόνο 2-5mm και έτσι είναι αρκετά εύκολη η τοποθέτησή τους κατά την διαδικασία της ανακαίνισης. Τα βινυλιακά δάπεδα δίνουν επίσης την δυνατότητα να τοποθετηθούν σε ενδοδαπέδια θέρμανση κάνοντας τα για άλλη μια φορά ιδανική επιλογή.

Είναι επιπλέον σημαντικό να τονίσουμε ότι η ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου υλικού στις γρατζουνιές και τις φθορές το καθιστά ιδανικό για επαγγελματικούς χώρους όπως κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, εκπαιδευτικούς χώρους όπως σχολεία και παιδικούς σταθμούς αλλά και για χώρους εργασίας που χρειάζονται ένα δάπεδο το οποίο δεν φθείρεται εύκολα ενώ παράλληλα θα είναι απλό να καθαριστεί. 

Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα που συναντάμε στα δάπεδα βινυλίου είναι η σημαντική ηχομονωτική τους δυνατότητα καθώς έχουν την ικανότητα να απορροφούν τους κραδασμούς. Παράλληλα, το συγκεκριμένο υλικό απωθεί την υγρασία ενώ έχει αποδειχθεί προσφέρουν προστασία έναντι της ανάφλεξης. Είναι επίσης, υγιεινά και απόλυτα ασφαλή για τον άνθρωπο και ταυτόχρονα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. 

Συνήθως το βινυλικό δάπεδο αποτελείται από πέντε στρώματα. Το πρώτο στρώμα είναι αυτό που προσφέρει ανθεκτικότητα στις φθορές και εύκολο καθάρισμα ενώ παράλληλα διαθέτει γυαλιστερό φινίρισμα. Το δεύτερο στρώμα είναι ουσιαστικά το υψηλής ποιότητας εκτυπωμένο μοτίβο που δημιουργεί ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα βασισμένο στο γούστο σας, ενώ το τρίτο στρώμα είναι αδιάβροχο και ταυτόχρονα μειώνει το θόρυβο. Η χρησιμότητα του τέταρτου στρώματος έγκειται στην σταθερότητα που απαιτείται ενώ η πέμπτη στρώση είναι ανθεκτική στις κρούσεις και την υγρασία. 

Η τοποθέτηση των φύλλων βινυλίου είναι μια αρκετά εύκολη και γρήγορη διαδικασία και θα σας γλιτώσει από πολύ χρόνο και κόπο. Συνίσταται ειδικά εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε μια ανακαίνιση σε μικρό χρονικό διάστημα αφού συνήθως η ανακατασκευή του δαπέδου είναι μια χρονοβόρα εργασία. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΣΠΙΤΙ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ