ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

10.7.2020 17:04

Η εστίαση μετασχηματίζεται ψηφιακά

Το ηλεκτρονικό μενού, που μιλάει… Χιώτικα!

Σε μια εποχή όπου ο νέος κορονοϊός παραμένει αδάμαστος, αλλάζοντας δραματικά τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα, η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο σύμμαχο στην προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται καθημερινά και να βγούμε δυνατότεροι κι απ‘ αυτή τη δοκιμασία.

Ο κλάδος της εστίασης, μαζί με αυτόν του τουρισμού, επλήγει σημαντικότατα και βιώνει σοβαρές αλλαγές, με μέτρα προστασίας και όχι μόνο, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει, αποπνέοντας ασφάλεια και εμπιστοσύνη στους καταναλωτές.

Μια από τις αλλαγές, η οποία ήρθε για να μείνει, καθώς τα πλεονεκτήματα που προσφέρει δεν περιορίζονται στην υγειονομική ασφάλεια, αλλά παράλληλα βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος και μειώνουν μεσοπρόθεσμα τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων, είναι η χρήση ηλεκτρονικών καταλόγων, σε αντικατάσταση των παραδοσιακών έντυπων επαναχρησιμοποιήσιμων μενού.

Ως προς αυτό, η Χιώτικη επιχείρηση Bithub, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή αποκλειστικά δικού της λογισμικού, γνώριμη στον χώρο της εστίασης από την εξαιρετικά ευέλικτη και οικονομική εφαρμογή παραγγελιοληψίας μPOS, πρωτοπορεί τώρα παρουσιάζοντας την διαδικτυακή υπηρεσία Bithub Mobile QR Menu, η αρχική σελίδα της οποίας είναι πρόσβάσιμη από το url https://qr.bithub.gr/ 

Όπως μας εξηγεί ο δημιουργός της εφαρμογής, Πέτρος Κυλαδίτης, πρόκειται για μια πλατφόρμα δημιουργίας και διαχείρισης πολυγλωσσικών δυναμικών ηλεκτρονικών μενού, προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυνατότητες των έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Ο επαγγελματίας της εστίασης, αποκτώντας κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα, ανοίγει λογαριασμό για την επιχείρησή του και έχει πρόσβαση στο εύχρηστο και ταχύτατο περιβάλλον διαχείρισης της πλατφόρμας, απ’ όπου μπορεί να δημιουργήσει τις κατηγορίες και τα προϊόντα του καταλόγου του, να καθορίσει τις τιμές τους και να ενημερώσει για την διαθεσιμότητά τους. Οι πληροφορίες που καταχωρεί μάλιστα, μπορεί να εισαχθούν και σε έως 5 γλώσσες της επιλογής του!

Όλα αυτά φυσικά μπορούν να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή, ακόμα και από το κινητό τηλέφωνο του επαγγελματία, δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα προώθησης πιάτων ημέρας, ημερήσιων ή ωριαίων προσφορών κλπ.

Για την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό μενού, αρκεί ο πελάτης να σκανάρει με το έξυπνο κινητό του τον κώδικα QR, που παράγεται από το περιβάλλον διαχείρισης της πλατφόρμας και το οποίο ο επαγγελματίας θα έχει φροντίσει να τοποθετήσει σε ευπρόσιτα σημεία. Όπως π.χ. σε μικρά καλαίσθητα stands στα τραπέζια, σε αυτοκόλλητα σε ομπρέλες αν πρόκειται για κατάστημα που εκμεταλλεύεται κάποια παραλία, ή ακόμα και σε έντυπους καταλόγους μιας χρήσης, σε μια προσπάθεια να εξοικειώνονται σιγά σιγά με την ψηφιακή τεχνολογία κι αυτοί που ακόμη προτιμούν τον έντυπο κατάλογο. 

Για τους χρήστες μάλιστα που το κινητό τους δεν υποστηρίζει εγγενώς QR Codes ή δεν έχουν εγκατεστημένη κάποια σχετική εφαρμογή QR Scanning, η λύση της Bithub έρχεται με ενσωματωμένο QR Scanner που λειτουργεί μέσα από το περιβάλλον των browsers των κινητών, στο ίδιο το web app των μενού, στο https://qr.bithub.gr/app/ και τους μεταφέρει άμεσα στον αναγνωσκόμενο ηλεκτρονικό κατάλογο.

Εκτός από το ίδιο το μενού, η υπηρεσία Bithub Mobile QR Menu προσφέρει ένα ισχυρό εργαλείο marketing για τις επιχειρήσεις, καθώς αυτές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν το προφίλ τους, συγκεντρώνοντας σε ένα μοναδικό σημείο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα που δραστηριοποιούνται και όχι μόνο. Οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό, με ένα άγγιγμα στο σχετικό εικονίδιο πληροφοριών που βρίσκεται στην κορυφή του ηλεκτρονικού μενού της επιχείρησης.

Συνεχίζοντας στο στίβο του ψηφιακού marketing, το ηλεκτρονικό μενού της Bithub προσφέρει εξατομικευμένη εμφάνιση κατά την κοινοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα, με το λογότυπο της εκάστοτε επιχείρησης να εμφανίζεται, συμπλεγμένο σε μια όμορφη εικόνα, σε κάθε δημοσίευση του ηλεκτρονικού μενού της, προσφέροντας επιπλέον αναγνωρισιμότητα και κύρος στις υπηρεσίες που αυτή προσφέρει.

Επιπρόσθετα, μιας και η χρησιμότητα των QR δεν σταματάει εδώ, η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της εστίασης να παράγουν τον σχετικό Quick Response κώδικα (ναι, αυτό σημαίνει QR) για τη σύνδεση των κινητών τηλεφώνων, των πελατών τους, που το υποστηρίζουν, στο ασύρματο δίκτυο της επιχείρησης με ένα σκανάρισμα!

Κι επειδή ο δημιουργός έχει την βαθιά πεποίθηση ότι το διαδίκτυο είναι ένας κοινός πόρος που πρέπει να παραμείνει ελεύθερος, ανοιχτός και προσβάσιμος, προσφέρει μέσα από την πλατφόρμα, πρόσβαση σε open data για όσες επιχειρήσεις εστίασης έχουν ήδη δικό τους site και επιθυμούν να ενσωματώσουν σ’ αυτό, οπτικά ή και λειτουργικά τον ηλεκτρονικό τους κατάλογο, παρέχοντας το σχετικό API στους δημιουργούς των websites τους.

 

Συνοψίζοντας, το Bithub Mobile QR Menu είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια κάθε επαγγελματία της εστίασης, προσφέροντας:

  • Πλατφόρμα δημιουργία & διαχείρισης ηλεκτρονικού μενού.
  • Εργαλείο παραγωγής QR Code για την πρόσβαση στο μενού.
  • Web QR Scanner για τους πελάτες που δεν έχουν εγγενές λογισμικό στο κινητό τους.
  • Εργαλείο Marketing συγκεντρώνοντας την πρόσβαση προς τα κοινωνικά μέσα και ηλεκτρονικές υπηρεσίες που χρησιμοποιεί η επιχείρηση σε ένα σημείο – προφίλ.
  • Επιπρόσθετα εργαλείο παραγωγής QR Code για τη πρόσβαση στο WiFi της επιχείρησης. 
  • Συνεργασιμότητα μεταξύ της πλατφόρμας και υφιστάμενων επαγγελματικών ιστοτόπων.
 

Για επιπλέον πληροφορίες και τα πιο πρόσφατα νέα γύρω από την πλατφόρμα Bithub Mobile QR Menu, μπορείτε να δείτε στο https://qr.bithub.gr/ καθώς και να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση στο τηλέφωνο 2271102528, ή στο email petros@bithub.gr 

 

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ