ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ

29.9.2020 11:56

Cat Trees - Ιδανικό για να δώσετε στο κατοικίδιο σας ένα ωραίο σπίτι

Τα γατόδεντρα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ικανοποιήσετε την περιέργεια της γάτας σας και να διατηρήσετε τη φόρμα τους. Υπάρχουν αμέτρητοι τύποι δέντρων γάτας στην αγορά και υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε προτού αναλάβετε το καθήκον να αγοράσετε ένα για τους τετράποδους φίλους σας.

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ενός δέντρου γάτας είναι η ασφάλεια. Αυτό είναι τόσο για την ασφάλεια της γάτας σας όσο και για την ασφάλεια του εαυτού σας και οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να έρθει κοντά στο δέντρο της γάτας.

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε την ασφάλεια της γάτας σας και την ασφάλεια των άλλων στο σπίτι είναι να επιλέξετε ένα δέντρο γάτας που είναι σταθερό, ασφαλές και ισορροπημένο. Τα καλύτερα δέντρα γάτας είναι χτισμένα με ανθεκτικά, χοντρά πλαίσια ξύλου και ισχυρό υλικό. Βεβαιωθείτε ότι τα εξαρτήματα είναι ασφαλισμένα, ώστε τα μέρη να μην χαλαρώσουν με την επαναλαμβανόμενη χρήση.

Ένα καλά ισορροπημένο, ανθεκτικό δέντρο γάτας θα αποτρέψει τις γάτες σας να το ανατρέψουν και να βλάψουν τον εαυτό τους ή τους άλλους ή να σπάσουν τα γύρω έπιπλα.

Σε γενικές γραμμές, πρέπει να αναζητήσετε ένα καλοφτιαγμένο δέντρο γάτας που θα αντέξει στη καθημερινή χρήση.
Μια άλλη προφύλαξη για την ασφάλεια, είναι να ρωτήσετε τον πωλητή, εάν το δέντρο της γάτας είναι ασφαλές για γάτες που έχουν υποστεί κάποιο ατύχημα, για γάτες μεγαλύτερου μεγέθους και για λιγότερο ευκίνητες γάτες. Το ύψος και η γωνία του δέντρου της γάτας σας και το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας επιλογής. Δεν πρέπει να επιλέξετε κάτι που θα δυσκολεύει την γάτα σας να ανεβαίνει σε αυτό.


Επίσης, ρωτήστε για τους περιορισμούς βάρους στο δέντρο της γάτας σας προτού το αγοράσετε. Συνήθως ένα δέντρο φτιαγμένο για γάτες θα αντέχει έως 20 κιλά. Εάν έχετε πολλές γάτες στο σπίτι σας που θα χρησιμοποιούν το γατόδεντρο, ίσως θελήσετε να επιλέξετε ένα πιο δυνατό. Οι γάτες που είναι εξοικειωμένες μεταξύ του, συχνά κοιμούνται και παίζουν μαζί. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να βρίσκονται στο γατόδεντρο ταυτόχρονα και να υπερβαίνουν το φορτίο βάρους.

Το να δώσετε στο κατοικίδιο γατάκι σας έναν προσωπικό χώρο για να εκτονώνει την ενέργεια του, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να του δείξετε πόσο πολύ το αγαπάτε. Διασκεδάστε το επιλέγοντας ένα στυλ και σχέδιο που ταιριάζει στις ανάγκες της γάτας σας και κρατήστε την προσοχή του, δίνοντάς του ένα ασφαλές και χαρούμενο μέρος για αναρρίχηση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ