15.6.2020 16:32

Ανακαλύψτε τις τελευταίες τάσεις στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων

Το Casa di bagno σας προτείνει

Ο κόσμος της εσωτερικής διακόσμησης εξελίσσεται συνεχώς, επηρεασμένος από μια σειρά διαφορετικών καλλιτεχνικών και κοινωνικών τάσεων, οπότε η επιλογή του αγαπημένου σας στυλ δεν είναι εύκολη υπόθεση! Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε τις τέσσερις τάσεις στη μόδα αυτή τη στιγμή, για να σας βοηθήσουμε να δώσετε στο σπίτι σας μια νέα εμφάνιση, χωρίς υπερβολική προσπάθεια και με τρόπο που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας.

Εσωτερικοί χώροι ευεξίας

Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η επιθυμία για φροντίδα του πνεύματος και σώματος, και η επιδίωξη της άνεσης αποτελούν την έμπνευση για πολλά έργα ανακαίνισης, τόσο σε οικιακά όσο και σε επαγγελματικά περιβάλλοντα. Έναν βασικό ρόλο εδώ παίζει χωρίς αμφιβολία το μπάνιο, το οποίο για πολύ καιρό έχει υποτιμηθεί και επισκιάζεται από άλλα δωμάτια του σπιτιού που χρησιμοποιούνται περισσότερο για κοινωνικούς σκοπούς.

Υπήρξε μια αποφασιστική κίνηση για την επαναπροσδιορισμό του μπάνιου, το οποίο έχει γίνει το πιο σημαντικό δωμάτιο σε ολόκληρο το σπίτι και θεωρείται ένας αυθεντικός χώρος χαλάρωσης, ένα δωμάτιο για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και να απολαύσουμε εμπειρίες σαν να είμαστε σε ένα σπα. Ο χώρος, το φως και το απλό στιλ είναι τα απαραίτητα για ένα μπάνιο: ελάχιστη επίπλωση, υλικά με απλή εμφάνιση και οικολογικά στοιχεία, όλα σχεδιασμένα για να αποκαταστήσουν την επαφή με τη φύση, κάτι που για πολλούς από εμάς είναι απαραίτητο.

Μεταξύ των πολυάριθμων επιλογών της Marca Corona, μία από τις καλύτερες που περιλαμβάνει όλα αυτά τα δεδομένα, είναι το Soul Bay, με τα πλακάκια τοίχου 40x80 εμπνευσμένα από την τάση του Biophilic design.

Με τις λεπτές αποχρώσεις, τις επιφάνειες με εφέ ανάγλυφου υλικού και τις κομψές ανατολίτικες διακοσμήσεις, αυτά τα κεραμικά πλακάκια έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν τοίχους με ελκυστική εμφάνιση, φέρνοντας μια φυσική πινελιά τόσο στα ιδιωτικά μπάνια όσο και στα κέντρα ευεξίας. Μια πρόταση για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Soul Bay; Επιλέξτε δύο τρισδιάστατες υφές, τη φόρμα (Form) και τη γραμμή (Line), προσέχοντας να τις τοποθετήσετε σε προσκείμενες επιφάνειες ή τοίχους. Αυτό θα αναδείξει το καλύτερο στα φρέσκα, πρωτότυπα μοτίβα ανάγλυφου, χάρη στο εφέ που δημιουργεί η προοπτική και το φως. Για να δημιουργήσετε έναν χώρο χαλάρωσης με μια ευχάριστη υλική αίσθηση, και τα δύο σχέδια μπορούν να συνδυαστούν όμορφα με πλακάκια βάσης.

Ζώνη άνεσης

Πρόσφατες μελέτες συμπεριφορικής ψυχολογίας έδειξαν ότι ο σχεδιασμός και η διαρρύθμιση των χώρων μας επηρεάζουν σημαντικά την διάθεσή μας και την σωματική και ψυχική μας υγειά. Αυτό μας ενθαρρύνει να σκεφτούμε καλύτερα και να βελτιώσουμε το περιβάλλον που ζούμε.

Το σπίτι μας έχει μετατραπεί σε ένα πολυλειτουργικό περιβάλλον στο οποίο περνάμε 24 ώρες την ημέρα, και όχι μόνο βράδια ή Σαββατοκύριακα: όλη την ημέρα, τα σπίτια μας είναι γεμάτα από διαφορετικές δραστηριότητες, από τη δουλειά μέχρι την διασκέδαση, από προσωπικά γυμναστήρια μέχρι ήρεμες οικογενειακές στιγμές. Έτσι, σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να γνωρίζουμε πώς να αξιοποιούμε στο έπακρο τα σπίτια μας και να σχεδιάζουμε χώρους διαβίωσης ικανούς να μας δημιουργούν θετικές αισθήσεις.

Και ποια καλύτερη επιλογή θα μπορούσαμε να επιλέξουμε από έπιπλα εμπνευσμένα από τις αποχρώσεις της φύσης, ικανά να δημιουργήσουν άνετες, φιλόξενες ατμόσφαιρες;

Ουδέτερες ή ζεστές αποχρώσεις, που χρησιμοποιούνται σε τοίχους, υφάσματα και αξεσουάρ επίπλωσης. Για έπιπλα, η έμφαση σε στρογγυλεμένα σχήματα, ικανή να δημιουργήσει μια χαλαρωτική, αίσθηση, με φωτεινές, φυσικές επιφάνειες ικανές να φέρουν μια ζεστή αίσθηση στο περιβάλλον. Όπως η σειρά Elisir, εμπνευσμένη από φυσικές αποχρώσεις βελανιδιάς, ή τα καλύμματα τοίχων Mementa και οι επιφάνειες Overclay, που θυμίζουν αντίστοιχα την αυθεντικότητα της πέτρας και την εξωτική γοητεία της ερήμου. Αν και φαινομενικά εντελώς διαφορετικές, και οι τρεις συλλογές μπορούν να διαμορφώσουν φιλόξενα, μοντέρνα, αριστοκρατικά περιβάλλοντα που είναι επίσης πρακτικά για καθαρισμό και συντήρηση, χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κεραμικού υλικού. Και αυτό μας αφήνει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να αφιερώσουμε στα πράγματα που απολαμβάνουμε περισσότερο ή απλώς να χαλαρώσουμε!

Minimal και πολύχρωμο

Παρόλο που οι ουδέτερες και οι φυσικές αποχρώσεις κυριαρχούν στα περισσότερα οικιακά και εμπορικά περιβάλλοντα, επειδή είναι ευέλικτα, πρόσφατα βλέπουμε μια κίνηση από εκκεντρικούς, σχεδιαστές και καλλιτέχνες προς πιο ζωηρά χρώματα, ικανά να φέρουν μια μοναδική πινελιά χαρακτήρα στους καθημερινούς μας χώρους διαβίωσης. Αυτή η τάση μπορεί να διαμορφωθεί με δύο τρόπους: την επιλογή ενός μοναδικού εντυπωσιακού χρώματος που εμφανίζεται σε πολλές λεπτομέρειες σε διαφορετικά δωμάτια ή σε διαφορετικά χρώματα που έχουν επιλεγεί για κάθε δωμάτιο, τα οποία όλα μοιράζονται παρόμοιο στυλ ή τόνο. Έτσι, ίσως θέλετε να πάρετε ρετρό αποχρώσεις που τείνουν και πάλι σήμερα, όπως μουσταρδί κίτρινο, πράσινο φρασκομηλιάς ή όλα τα είδη αποχρώσεων του ροζ.

Το σπίτι σας γίνεται ένας κενός καμβάς που μπορείτε να δημιουργήσετε με το δικό σας γούστο και φαντασία, χρησιμοποιώντας πρωτότυπα σχέδια και χρώματα.

Στο μπάνιο, για παράδειγμα, είναι καλύτερο να παραμείνετε σε ένα πιο κλασικό στυλ για τα εξαρτήματα, τα έπιπλα και τις βρύσες (εάν αισθάνεστε τολμηροί, μπορείτε να δοκιμάσετε να ταιριάξετε τα εξαρτήματα μπάνιου με το χρώμα των τοίχων) και να αφήσετε την φαντασία σε χρώμα και τρισδιάστατα σχέδια στα δάπεδα και στους τοίχους. Και για την κουζίνα και το σαλόνι, μπορείτε να προσφέρετε μια χαρούμενη, θετική πινελιά επιλέγοντας ζεστές, ηλιόλουστες αποχρώσεις, δένοντάς τις με εκλεπτυσμένες πινελιές που ταιριάζουν με τα χρώματα στα υφάσματα και τα επιτραπέζια σκεύη. Αν πρόκειται να πάρετε χρώμα, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τα πλακάκια Bold και Victoria. Ενώ το Bold διαθέτει 4 χρώματα με vintage διάθεση και 2 εξαιρετικά αυθεντικές τρισδιάστατες υφές, τα πλακάκια Victoria θυμίζουν την κομψότητα της νεοκλασικής ξύλινης επένδυσης, με μια πολύ εκλεκτική γκάμα χρωμάτων. Ο συνδυασμός αποχρώσεων και μοτίβων και στις δύο σειρές είναι σχεδόν ατελείωτος, σχεδιασμένος για να φέρει μια μοναδικά μοντέρνα πινελιά στο σπίτι σας.

Remix

Λένε ότι τίποτα δεν ξεφεύγει από τη μόδα για πάντα, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η τελευταία τάση στην εσωτερική διακόσμηση είναι το Remix, το οποίο παίρνει το στυλ και τα συναισθήματα του παρελθόντος και τα συνδυάζει με μοντέρνα έπιπλα. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί του σχεδιασμού δείχνουν ενθουσιασμό για την επαναχρησιμοποίηση vintage επίπλων και υλικών για τη δημιουργία περιβάλλοντος που συνδυάζει το παλιό με το νέο. Φαινομενικά αντικρουόμενα στοιχεία, όπως μοντέρνα αντικείμενα σχεδιαστών και ανακυκλωμένα έπιπλα, μπορούν να συνυπάρχουν σε τέλεια αρμονία.

Πλακάκια μικρού μεγέθους με χειροποίητη εμφάνιση δίπλα σε μεγάλες πλάκες σχεδιαστών. Γυαλιστερά φινιρίσματα σε συνδυασμό με σκονισμένα ματ εφέ. φυσικές αποχρώσεις με πινελιές απαλού χρώματος: οτιδήποτε ταιριάζει, αρκεί να συνδυάζεται με γούστο για να δημιουργεί ρυθμίσεις με διαχρονική γοητεία, στην οποία προφανώς τυχαίοι συνδυασμοί είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα προσεκτικών, ισορροπημένων επιλογών.

Για τα δάπεδα και τους τοίχους, μπορεί να θέλετε να πάρετε έναν συνδυασμό πλακιδίων majolica με μεσογειακή διάθεση και τσιμέντου με vintage έμπνευση, όπως Storie d'Italia, Regoli και Ossidi, μαζί με μοντέρνα, μεγάλα πλακάκια, όπως τις φωτεινές, κομψές πλάκες με εφέ μαρμάρου στη συλλογή Foyer, ή Phase και Stonecloud, που εμπνέονται από την υλική γοητεία της φυσικής πέτρας. Αυτά τα κεραμικά δάπεδα φαίνονται υπέροχα μόνα τους ή συνδυασμένα με πολύ φωτεινά, πολύχρωμα πλακάκια από τσιμέντο, με τα οποία μπορεί να δημιουργηθεί ένα αυθεντικό εφέ χαλιού, ιδανικό για το καθιστικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Casa Di Bagno. Νεοφύτου 3 ΧΙΟΣ. Τηλέφωνο: 22710 80004.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΣΠΙΤΙ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ